Kadrioru pargis esitatakse legendaarset filmimuusikat

Elu24
Copy
Kadrioru pargis tuleb esitlemisele ka«Galaktika valvurid» filmimuusika.. Vasakult Gamora (Zoe Saldana), Nebula (Karen Gillan), Peter Quill (Chris Pratt), Drax (Dave Bautista) ja Rocket (Bradley Cooperi hääl).
Kadrioru pargis tuleb esitlemisele ka«Galaktika valvurid» filmimuusika.. Vasakult Gamora (Zoe Saldana), Nebula (Karen Gillan), Peter Quill (Chris Pratt), Drax (Dave Bautista) ja Rocket (Bradley Cooperi hääl). Foto: outnow.ch

22. juulil saab Kadrioru pargi- ja lossikompleks 301 aastaseks ning on Kadriorg 301 sünnipäevafestivali viimaseks päevaks. Õhtul kell 19.00 astuvad Kadrioru Kontserdiväljaku lavale nii kodumaised kui ka külalisesinejad ning algab Kadriorg 301 Galakontsert «Elu kui filmi».

Kaheosalisel galakontserdil saab kuulda kodumaiste ja maailmafilmide muusikat. Õhtu esimene pool koosneb kodumaistest ja kodumaaga seotud filmimuusikast ning teine pool filmimaailma suurimatest muusikapärlitest.

Filmimuusikat läbi ajaloo kannavad oma õlul taas Üle-Eestiline Noorte Sümfooniaorkester ja alati fantastiline dirigent Jüri-Ruut Kangur. Solistidena näeb laval kodumaiseid muusikatähti nagu  Gerli Padar, Hanna-Liina Võsa, Stig Rästa, Rolf Roosalu, Valter Soosalu ja külalisesinejana astub galal lavale Peterburist pärit  auhinnatud lauljanna Manana Gogitidze. 

Esitamisele tuleb muusikat nii lähedalt kui kaugelt ning kindlasti kõigile kuulatajatele pakub õhtu täis filmimuusikat äratundmise rõõmu. Kuulda saab muusikat filmidest nagu: «Gladiaator», «Siin Me Oleme», «James Bond», «Sherlock Holmes», «Evita», «Star Wars», «Don Juan Tallinnas», «Galaktika Valvurid», «Nukitsamees» ja paljud paljud teised.

Filmis «Nukitsamees» mängib nimitegelast Egert Soll.
Filmis «Nukitsamees» mängib nimitegelast Egert Soll. Foto: Kaader filmist

Üle-Eestiline Noorte Sümfooniaorkester ehk Ü-ENSO on asutatud 1995. aastal Jüri-Ruut Kanguri eestvedamisel üleriigilise keelpillimängijate Haapsalu suvekursuse orkestrina. Paindliku koosseisuga projektorkestris mängivad nii Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia tudengid, professionaalsed muusikud kui ka muusikakoolide õpilased üle Eesti. 

Filmimuusikat saab kuulata ka juba täna, kui algusega kell 18 toimub lauluväljakul «Filmimuusika suurkontsert», kus eesti, vene ja maailma filmimuusika klassikat esitavad Eesti tippartistid.

Filmimuusika hitte esitavad Uku Suviste, Koit Toome, Ott Lepland, Liisi Koikson. Esitatakse laule sellistest populaarsetest filmidest kui «Kolm musketäri», «Kariibi mere piraadid», «Robin Hood», «Don Juan Tallinnas» ja paljudest teistestki tuntud linateostest. Tasuta kontserdile lauluväljakul pääseb alates kella 17.

Režissöör Christopher Nolani filmi «Tenet» võtted toimuvad Laagna teel 10. juulist kuni 21. juulini. Samal ajal pakub Tallinna linn koostöös Funfair Films Limited ja Osaühinguga Allfilm kohalikele elanikele «Lasnamäe filmisuve» programmi, mille üks osa on ka filmimuusika suurkontsert lauluväljakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles