Hapu nali: mehel, kes algatas üleskutse rünnata «kuulsat ufobaasi», on nüüd vesi ahjus

Elu24
Copy
Keelumärk USA õhuväele kuuluva Area 51 (Ala 51) juures.
Keelumärk USA õhuväele kuuluva Area 51 (Ala 51) juures. Foto: Scanpix / AFP

Mees, kes algatas üleskutse rünnata kurikuulsat USA õhuväele kuuluvat Area 51 (Ala 51), sõnab nüüd, et asjad on läinud pisut õudsaks, vahendab TIME

Californiast pärit Matty Roberts, kes väidetavalt on viraalseks muutunud üleskutse taga, andis hiljuti intervjuu KLAS-TV-le.

Roberts tunnistas, et ta ei karda mitte ainult FBI-d, aga «asjad on läinud üleüldse pisut õudsaks» alates ajast, mil tema tehtud nali internetis sensatsiooniliseks muutus.

Roberts algatas sotsiaalmeedias üleskutse rünnata Ala 51, et sealt viia kaasa ja avalikustada saladokumendid, mis puudutavad maavälist ja ufosid.

Üleskutse kannab pealkirja «Storm Area 51, They Can’t stop All of Us» (Tormijooks alale 51, nad ei suuda meid kõiki peatada).

Hetkel on ürituse Facebooki lehel end «minejaks» märkinud 1,9 miljonit inimest ning üritusest on «huvitatud» 1,4 miljonit inimest.

Roberts avaldas, et ta ei arvanud kunagi, et seda lehekülge tõsiselt võetakse. «See oli täiesti satiiriline,» lisas ta.

USA õhuvägi on inimesi hoiatanud, et Area 51 sisenemine on keelatud ja ohtlik. Õhuväe pressiesindaja sõnas väljaandele New York Times: «Igasugune ebaseaduslik katse pääseda sõjaliste rajatiste või sõjaliste koolituspiirkondade juurde on ohtlik.»

Ala 51 asub Nevadas Las Vegasest 130 kilomeetri kaugusel loodes. Seda valvavad hambuni relvastatud sõdurid, seal on mitmekordsed kaitsetarad ja tänapäevane tehnoloogia, kaasa arvatud radarid, mis näitavad ära iga sissetungija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles