Soomlanna loobus šampoonist ja peseb juba poolteist aastat juukseid ainult veega

Elu24
Copy
Juuksed. Pilt on illustreeriv.
Juuksed. Pilt on illustreeriv. Foto: Scanpix / Caro / Conradi

24-aastane soomlanna Iiris loobus 2017. aasta septembris täielikult šampoonist ja kinnitab, et tema juuksed on tervemad kui kunagi varem, vahendab mirror.co.uk.

Varasemalt pesi Iiris juukseid iga päev. Liiga sage pesemine muutis tema juuksed aga liiga puhtaks ning peanaha kuivaks. Lisaks ajas see soomlanna peanaha sügelema. Oma probleemile leidis noor naine lahenduse internetist ning loobus seejärel šampoonist täielikult.

Soomlanna liitus kasvava trendiga, mille keskmes on tõsiasi, et juuksed suudavad ennast ise puhastada. Nüüd kasutab Iiris ainult vett ning lisab juustesse ainult vähesel määral kookosõli. Fööni ning juuksesirgendajat kasutab ta väga harva.

«Kõigest paar nädalat pärast šampoonist loobumist peaahk enam ei sügelenud. Alguses nägid mu juuksed kuid rasvased välja, kuid pärast seda läksid tagasi normaalseks,» kirjeldas soomlanna. Kuna ta taastus samal ajal ka operatsioonist, siis oli šampoonist loobumine kergem.

Iiris kinnitab, et inimested, kes teda kohtavad, imestavad, kui sellest kuulevad: «neil pole aimugi, et ma šampooni ei kasuta, ning nad on üllatunud, kui sellest räägin.» Soomlanna sõnul tunduvad tema juuksed ka võõrastele terved ning puhtad.

Lisaks on tema valik keskkonnasõbralikum ning tervisele kasulikum, kuna šampoonides leidub karme kemikaale. Pärast meetodi kasutusele võtmist on tema juuste värv kergelt muutunud, kuid näeb siiski välja naturaalsem.

Saunas käik on meetodi puhul ainus problemaa, kuna nahk higistab kõrge temperatuuri tõttu tavapärasest rohkem. Sel juhul peab soomlanna oma juukseid mitu korda ainult veega läbi pesema enne, kui need puhtaks saavad.

«Näiteks, kui sa teed palju trenni, siis ainult veega pesemine ei pruugi sulle sobiv lahendus olla,» lisab soomlanna.

Soomlanna on meetodit kasutanud 2017. aasta septembrist ning ei kavatse arvatavasti enam kunagi šampooni kasutada.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

No shampoo life ? I started washing my hair with only water about a year and eight months ago, and wrote a blog post about my "no poo" experience. To put it shortly, I have no desire to go back to using shampoo. I had a phase when my hair looked greasy, but that was around the time I was in hospital & on sick leave post surgery so it wasn't a problem. Anyhow, there's been many positive changes in my hair & scalp like no more itchiness, more curls and it's growing in a slightly different colour even! I also love how easy and good for the environment no poo life is. It's all on blog so go read the post if this is something that interests you! Link to my website in bio ?? • • • • • • #nopoo #noshampoo #iirislinnea #hair #hiukset #natural #luomu #organic #yogi #mindfulness #ibdfi #ibd #colitis #jpouch #nocolonstillrollin #hyvinvointi #terveys #wellness #health #lifestyle

A post shared by Iiris Linnea (@iirislinneawriter) on

Juuksur Tabitha James Kraan kinnitab Mirrorile, et juuksed on tõepoolest isepuhastuvad ning ei vajagi tegelikult šampooni. «Probleem on selles, et enamik meist on aastaid kasutanud kemikaale sisaldavaid tooteid, mis eemaldavad loomuliku rasu. Seejärel proovib keha seda taastada, mistõttu muutuvad juuksed rasvaseks,» kirjeldab James Kraan. 

«See tähendab, et šampoonist loobumine on tõsine väljakutse, kuna selle algusperiood on ebameeldiv ning väga haisev,» täpsustab James Kraan meetodi negatiivset külge. 

Alles pärast seda, kui keha on taas tasakaalus ning peanahk ei tooda liigset rasu, on juuksed võimelised ennast puhtana hoidma.

2014. aastal loobus šampoonist ka Hollywoodi näitleja Gwyneth Paltrow, kes kasutab juuste pesemisek söögisoodat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles