Iisraelist pärit noormehi jõhkras kuriteos süüdistanud 19-aastane briti neiu vahistati (2)

Elu24
Copy
Üks noormeestest, keda briti neiu jõhkras kuriteos süüdistas, 26. juulil
Üks noormeestest, keda briti neiu jõhkras kuriteos süüdistas, 26. juulil Foto: Scanpix / EPA

Küprosel puhkusel viibinud 19-aastane briti naine süüdistas 12 Iisraelist pärit noormeest grupivägistamises. Kõik süüdistuse tõttu vahistatud noormeest on praeguseks aga vabastatud, ning vahi alla võeti hoopis süüdistuse esitanud briti neiu, vahendab The Sun.

Briti neiu väitis eelmisel nädalal süüdistust esitades, et 12 Iisraelist pärit noormeest vägistasid teda Küprose turismikuurortis Aiya Napa. Naine kirjeldas politseile, et oli nõustunud ühega kaheteistkümnest seksima, kuid teda hoiti kinni ning toimus grupivägistamine. Arstlikus kontrollis leiti naise kehalt kriiumustusi ja sinikaid.

Noormeeste seast väitsid kolm, et nad tõepoolest magasid tüdrukuga, kuid vahekord toimus kõigi osapoolte nõusolekul. Kõik 12 noormeest eitasid algusest peale juhtunut.

Kaks kaheteistkümnest noormehest, keda briti neiu grupivägistamises süüdistas
Kaks kaheteistkümnest noormehest, keda briti neiu grupivägistamises süüdistas Foto: Scanpix / AFP

Pärast noormeeste vahistamist kommenteeris Iisraeli haridusminister Rafael Peretz olukorda järgmiselt: «Me peame detaile kontrollima. Me oleme kindlad, et meie Iisraeli lastel on kõrged moraalsed standardid.»

Süüdistuse esitanud naise loos ilmnesid esimesed mõrad, kui üks süüdistatav tõestas fotoga, et viibis väidetava kuriteo ajal tüdruksõbraga mujal. Nädalavahetuseks olid kõik 12 noormeest DNA asitõendite puudumisel vabastatud, ning on praeguseks tagasi Iisraelis. 

Pühapäeva hommikuks oli briti neiu lugu toimunust muutunud ning ta võttis oma süüdistuse tagasi. Naine väitis, et tal oli noormeestega tõepoolest seksuaalses vahekorras, kuid teda ei vägistatud.

Roosas pusas 19-aastane briti neiu, kes esitas valesüüdistuse, 29. juulil Küprose kohtusse saabumas 
Roosas pusas 19-aastane briti neiu, kes esitas valesüüdistuse, 29. juulil Küprose kohtusse saabumas Foto: Scanpix / AFP

Küprose meediaagentuuri sõnul otsustas naine noormehi süüdistada, kuna ta oli vihane ning solvunud. Väidetavalt filmisid osad seltskonnast teda tol õhtul noormeestega seksimas.

Vahistatud 19-aastast briti naist võib nüüd valesüüdistuse andmise tõttu ees oodata rahatrahv või koguni vabaduse kaotus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles