Konnade «seksihääled» ärritasid naabreid, kes saatsid «konnamehe» ukse taha politsei

Inna-Katrin Hein
Copy
Paarituvad konnad. Pilt on illustreeriv
Paarituvad konnad. Pilt on illustreeriv Foto: Pawel Opaska / PantherMedia /Scanpix

Põhja-Prantsusmaal Pas-de-Calais’ piirkonnas asuvas Arrasis peab politsei tegelema konnade paaritumise ja sellega kaasenvate helide probleemiga.

Väljaande La voix du Nord teatel sai üks maja- ja aiaomanik üllatuse osaliseks, kui juuni lõpul ilmusid ta ukse taha politseinikud, kes teatasid talle, et naabreid härivad ta aias olevate konnade paaritumishääled.

Mees sõnas korrakaitsjatele, et ta ei kasvata konni, vaid kaks konna tulid ta aias olevasse tiiki elama mais ja tõesti nad asusid seal ka paarituma, olles öisel ajal üsna lärmakad, kuid teda nende «seksihääled» ei sega.

Konnad. Pilt on illustreeriv
Konnad. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

«Konnad on osa loodusest ja nad paarituvad, tehes selle akti ajal ka häält. Miks peaks see kedagi ärritama?» teatas mees politseile.

Mees lisas, et neid konni ta oma aiast ja tiigist minema ei vii ja keeldus politseinikega edasi rääkimast.

Möödunud reedel, 26. juulil tuli politsei «konnamehe» juurde tagasi koos Arrasi aselinnapeaga, kuna naabrite kaebused jätkusid.

Aselinnapea koos korrakaitsjatega tegi mehele ettepaneku panna paarituvad konnad ööseks garaaži, et nende valjud häälitsemised teisi ei segaks.

«See on absurdne. Proovige ise konnad tiigist kätte saada. Minu andmetel on tegemist Prantsusmaal kaitse all olevate konnadega ja selle tõttu las nad olla seal, kus nad on,» teatas mees ja lõpetas vestluse. 

Ka seekord jäid paarituvad konnad selle mehe aeda.

Tegemist ei ole Prantsusmaal esimese korraga, mil kopuleeruvate konnade häälitsused kedagi häirivad.

Prantsusmaa lõunaosas leidis 2016 aset juhtum, milles villaomanike aias asuvas suures tiigis elas kümneid konni, kes kõik samal ajal paaritusid ja põrgulärmi tekitasid.

Paar läks kohtusse, et nad saaksid naabrite vastuseisust hoolimata oma tiigis konni pidada. Nad said selle õiguse, makstes samas kohtu kuludeks 10 000 eurot.

Prantsusmaal on ka teiste valjuhäälsete loomadega probleeme olnud. Juunis teatasid mitmed väljaanded, et Pariisist põhja jäävas Oise’i departemangus elava naise kukk, kes kannab nime Maurice, häirib varahommikuse kiremisega naabreid.

Prantsusmaal andis paar naabri kohtusse, kuna tema kuke kiremini häiris neid. Pildil kukk Maurice ja tema omanik Corinne Fesseau
Prantsusmaal andis paar naabri kohtusse, kuna tema kuke kiremini häiris neid. Pildil kukk Maurice ja tema omanik Corinne Fesseau Foto: AFP/XAVIER LEOTY/Scanpix

Prantsusmaal on ka neid, kelle arvates on maaelu koos selle erinevate häälte ja helidega kaduv nähtus ja selle tõttu tuleks need panna riikliku pärandi nimekirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles