FC Jõgeva Warriori üleskutse klubi liiget aidata võis olla pettus

Elu24
Copy
Andrei palli tagumas.
Andrei palli tagumas. Foto: FC Jõgeva Wolves/Facebook

FC Jõgeva Warriori jalgpallimeeskond tegi eelmisel nädalal ülekutse, kus sooviti oma liiget Andreid arvete ja majapidamiskulude katmisel aidata. Nüüd tuleb välja, et Andrei olukord ei olegi nii täbar, kui ta on proovinud näidata.

FC Jõgeva Warrior kirjutas: 

«Nimelt, alates varakevadest on Andrei ja tema pere elu pööratud pea peale ning praeguseks hetkeks on olukord muutunud väljakannatamatuks. Ühel saatuslikul päeval sai liiklusõnnetuses üliraskesti vigastada Andrei naine. Sellest ajast peale on Andrei pidanud üksi töö kõrvalt kasvatama väikseid lapsi ning käima väga tihti naisel külas haiglas nii kaugel Haapsalus kui ka varem Tartus. Mees on rabelenud ennast tükkideks, et tagada oma lastele vähemalt mingigi söök lauale ja soe kodu olemiseks ja elamiseks. Hiljuti kaotas Andrei töö firma Eestist kadumise tõttu ning nüüdeks on leidnud uue koha, kuid see ei tee elu kuidagi lihtsamaks. Igapäevaselt autoga maalt linna tööle sõitmine ja väikeste laste järgi graafiku sättimine on mehe pingetest ja rahast niivõrd tühjaks tõmmanud, et igasugune sära ja motivatsioon edasi rassida on jõudmas otsakorrale. Lisaks lõppevad Andrei tööpäevad näiteks südaööl, mis teeb olukorra veel kordades raskemaks, mehe enda sõnul lihtsalt teist varianti ei ole... Kuhjunud on kõik arved ja kohustused ning kuskilt ei paista lõppu tulemas, ka naise olukord on endiselt kriitiline ja kõik see kokku tekitab sellise kompoti, mida mitte keegi meist ei peaks kannatama.»

Kui FC Jõgeva Warrior ülekutse Andrei täbara olukorra kohta klubi Facebooki-lehel avalikuks sai, siis jagasid pereisa kurba saatust ka mitmed meediaväljaanded. Kuulutust jagati ligi 2000 korda ning Andrei ja tema pere abistamiseks koguti ligi viiekohaline summa. Lisaks pakuti tema lastele ka riideid ja muid asju, mida lapsed võivad vajada.

Üleskutset nägi ka Andrei naise ema Svetlana, kes sõnas venekeelsele Postimehele, et mehe jutt on liialdatud. 

Svetlana sõnas, et kui tema tütrel Victorial on kolm last, siis elab Andrei juures vaid nende ühine tütar. «Vale ongi see, nagu ta hoolitseks kõikide laste eest. Vanim tütar elab meie juures ja pole temaga kunagi suhelnud. Poeg elab oma isa Dima juures. Ma tahan kõik lapsed ühte kohta kokku tuua,» sõnas Svetlana.

Jalgpall.
Jalgpall. Foto: Caro/ScanPix

Traagiline õnnetus Victoriaga juhtus eelmise aastal 2. veebruaril, kui naine sattus autoõnnetusse ja sai tõsise ajuvigastuse. Nüüd ei ole naine ise suuteline kõndima, istuma, sööma ega suhtlema. Svetlana on Haapsalu haiglas pidevalt tema juures, hoides tütre olukorral silma peal. «Ta sööb läbi toru ja arstid ütlevad, et tema olukord võib paraneda alles aasta või kahe pärast.»

Kui Svetlanalt küsiti, kas neile on raha vaja koguda, siis vastas naine eitavalt, lisades, et neil on kõik vajalik olemas.

Elamise kohta sõnas Svetlana, et nad peavad ühel hetkel muretsema uue korteri, sest nad elavad praegu viiendal korrusel ja see ei sobi kuidagi Victoria olukorraga. Nad vajavad elamispinda esimesel korrusel. 

Sveta kuulis jalgpalliklubi üleskutsest sõprade ja sugulaste kaudu. Nad imestasid, miks Sveta midagi sellist teeb, kas neil on ikka kõik hästi. Svetlana kinnitas, et temal ei ole sellega mitte mingit pistmist. 

«Andrei käib ja kurdab kõigile, kui raske tal on. Ma arvan, et sellepärast jalgpallimeeskond ka end selle teemaga sidus. Kunagi õnnestus tal mindki haneks tõmmata ja ma nõustusin oma korteri peale laenu võtma.»

Kuigi Victoria ja Andrei on koos olnud neli aastat, siis oli nende omavaheline suhe problemaatiline juba enne naise õnnetust. Kõigele lisaks olla Sveta teinud Andrei vastu politseisse avalduse, kui mees oli oma kasupoja vastu füüsilist vägivalda kasutanud. Selle juhtumi menetlemine praegu alles käib.

Jõgeva jalgpallimeeskonna esindaja Kervin Kull sõnas, et ülekutse on praeguseks maha võetud, kuid mitte sellepärast, et nad oleksid kinnitanud nagu Andrei probleemid oleksid liialdatud, vaid seda soovitas teha nende jurist. Kull lisas, et üleskutse oli klubi ja mitte Andrei soov. Kull ei teadnud, kuhu raha läheb ja mille jaoks seda kasutatakse. Klubi menetleb praegu ka omalt poolt juhtumi asjaolusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles