Madagaskari politsei: briti üliõpilane avas lennuki ukse, hüpates kindlasse surma

Inna-Katrin Hein
Copy
Alana Cutland
Alana Cutland Foto: SWNS.com /Scanpix

Madagaskari politsei uurib juhtumit, milles hukkus briti üliõpilane Alana Cutland. Uurijate sõnul avas inglanna ise väikelennuki ukse ja hüppas välja, kaotades elu.

BBC teatel oli 19-aastane Cambridge’i ülikooli Robinsoni kolledži loodusteaduse üliõpilane Cutland koos kaaslastega Madagaskaril tegemas ülikooli jaoks krabide teemalist uurimistööd.

Ta pidi lendama Cessna 168 väikelennukiga Anjajavysse, mis asub Madagaskari saare loodeosas, kuid lennul avas ta lennuki ukse ja hüppas välja.

Madagaskari politsei ei ole ta surnukeha leidnud.

Politsei esindaja Jafisambatra Ravoavy sõnas, et lennukis olnute teatel ei õnnestunud neil Cutlandi takistada ja ta hüppas lennu ajal lennukist välja. Veel ei ole selge, miks ta seda tegi.

Politsei teine esindaja Sinola Nomenjahary lisas, et naine hüppas kindlasse surma siis, kui lennuk oli lennanud umbes 10 minutit.

Alana Cutland
Alana Cutland Foto: SWNS.com /Scanpix

Politsei uuris naise mobiiltelefoni, mis näitas, et ta oli Madagaskaril viibimise ajal oma vanematega ühenduses ja ta oli broneerinud tagasilennu kodumaale läbi Madagaskari pealinna Antananarivo Ivato lennujaama.

Uurimistöö juhi David Woodmani sõnul on ta üliõpilase ootamatust surmast šokeeritud.

«Ta oli meie kolledžis kaks aastat, olles andekas ja edukas üliõpilane. Jääme teda igatsema,» sõnas Woodman.

Cambridge'i ülikooli Robinsoni kolledž, kus Alana Cutland õppis
Cambridge'i ülikooli Robinsoni kolledž, kus Alana Cutland õppis Foto: SWNS/James Linsell-Clark /Scanpix

Hukkunud naise pereliikmete teatel haaras ta igast võimalusest maailmas seigelda ja midagi uut õppida ning tal ei olnud kalduvust enesetapuks.

Briti välisministeerium avaldas Alana Cutlandi pere teate: «Meie kallis Alana oli kena, tark ja sõltumatu noor naine, kes oli armastatud ja imetletud kõigi poolt, kes teda tundsid. Tal oli palju sõpru nii kodu- kui välismaal. Ta oli maailmarändur ja tahtis palju kogeda. Oleme tema kaotuse üle väga kurvad».

Madagaskari politsei jätkab juhtunu uurimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles