Avalik ihunuhtlus Indoneesias: noori karistati usuvastase tegevuse pärast 200 hoobiga

Elu24
Copy
22-aastane, keda karistati 100  hoopi rotangkepiga, puhkes valust pisaratesse.
22-aastane, keda karistati 100 hoopi rotangkepiga, puhkes valust pisaratesse. Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Indoneesias karistati avalikult paar päeva tagasi noorpaari kahe peale 200 piitsahoobiga. Ihunuhtlus anti 22-aastasele neiule ja 19-aastasele noormehele abieluvälisesse seksuaalvahekorra pärast, mis on rangelt islamiusus keelatud, vahendab The Sun.

Tosin pealtvaatajat kogunesid Indoneesia Banda Aceh provintsis Lhokseumawe staadiumile, et silmitseda noorte brutaalset karistamist. Kahe peale sai paar «usuohvitserilt» 200 hoopi rotangkepiga, mille käigus neiu ka pisaratesse puhkes.

19-aastane noormees, kes sai samuti 100 hoopi rotangkepiga.
19-aastane noormees, kes sai samuti 100 hoopi rotangkepiga. Foto: Scanpix / AFP

Abieluväline seksuaalvahekord enne pulmi, mis on islamiusus rangelt keelatud, oli avaliku ihunuhtluse põhjuseks. Sarnane karistus on islami piirkondades kohane mitmetele seadusrikkumistele, sealhulgas ka hasartmängude mängimise ning alkoholi tarbimise eest.

19-aastane noormees peab lisaks ihunuhtlusele veetma viis aastat vangis.

Banda Aceh on Indoneesias ainuke provints, kus selline avalik ihunuhtlus on lubatud. Inimõiguste grupid ja Indoneesia president Joko Widodo on palunud avalik ihunuhtluse praktiseerimine lõpetada, kuid sellel on Banda Acehi viie miljoni moslemi seas suur toetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles