Eddie Murphy suhtest Bill Cosbyga: ta oli minuga väga õel

Elu24
Copy
Eddie Murphy
Eddie Murphy Foto: Emma McIntyre / AFP

Koomik ja näitleja Eddie Murphy rääkis saates «Koomikud joovad autos kohvi» oma ühest esimesest kokkupuutest Bill Cosbyga 1970. aastatel. Murphyl häbistatud legendile kiidusõnu ei olnud.

Saatejuht Jerry Seinfeld küsis Eddie Murphy käest Netflixi saates «Koomikud joovad autos kohvi» tema teekonna kohta oma põlvkonna parimaks koomikuks. Murphy vastas, et tema läbisaamine tolle aja tippkoomiku ja iidoli Richard Pryorga ei olnud hea, kuna viimane tundis Eddie Murphy talendi osas hirmu ja kartis, et Murphy võtab tema esinemised ära. Murphy lisas ka, et Richard Pryor keeldus Murphy ees esinemast ja lahkus tihti komöödiaklubist, kui teadis, et noor koomik on publiku seas.

Rääkides Bill Cosbyst, kes oli 1970-1990ndat armastatud näitleja ja tunnustatud koomik, ütles Murphy, et tal oli ka temaga imelik läbisaamine ja Cosby tundis, et Murphy justkui võtab tema koha rambivalguses ära.

«See on nii naljakas,» ütles Seinfeld, «kui sellele tagasi mõelda, et ta (Cosby) arvas, et tal on võim sulle öelda, kuidas sina esinema peaksid. Mis veider fantaasia see veel oli?»

«See oli lihtsalt ego,» ütles Eddie Murphy. «Tal oli minuga veider asi, mida tal teiste koomikutega ei olnud. Teistel koomikutel on temaga kogemused, kus ta abistas ja julgustas neid, aga minuga oli täiesti vastupidine. Ta oli õel ... Ma tegin oma kava ja keegi publikust hõikas midagi. Ma ütlesin neile, et nad vait oleksid, ja viskasin neid oma rahakotiga. Ta (Cosby) helistas mulle ja ütles, et ma ei tohi rääkida sellest, kui palju mul raha on. Ma vastasin talle, et see on kontekstist välja võetud. Ta sõnas vastu, et tema esinemisi vaatamas ei käi ja ta teab, et mulle meeldib Richard [Pryor]. Hiljem ütles ta mulle, et ta esineb järgneval nädalavahetusel Atlantic Citys ja ma peaksin vaatama minema, kuidas päriselt esinema peab, ja ma ei peaks lavale ronima enne, kui mul on midagi öelda. Nii ta mulle ütles.»

Eddie Murphy lisas, et Bill Cosby ei olnud temaga meeldiv ning Murphy oli ainuke, kes sellise suhtumise osaks sai. 

Bill Cosby lahkumas Montgomery maakonna Norristowni kohtust
Bill Cosby lahkumas Montgomery maakonna Norristowni kohtust Foto: BRENDAN MCDERMID /Scanpix

Koomik Bill Cosby (81) mõisteti eelmisel septembril seksuaalse vägivalla tarvitamise eest kolmeks kuni kümneks aastaks vangi.

Lisaks sellele peab Cosby käima ülejäänud elu nõustamistel ja ta nimi kantakse seksuaalkurjategijate registrisse. 

Aprillis väldanud kohtuprotsessis mõisteti Cosby süüdi Andrea Constandi uimastamises ja vägistamses kolmel korral aastal 2004. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles