Donald Trumpi usunõunik: pange lapsed Jeesust kartma ja lõpetage koolis evolutsiooni õpetamine (2)

Elu24
Copy
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi evangelistlik usunõunik Robert Jeffress sõnas, et massitulistamiste laine lõpetamiseks tuleks lapsed taas Jeesus Kristust kartma panna ning koolis evolutsiooni õpetamine lõpetada.

Neljapäeval telekanalis Fox News toimunud vestluses koos Left Coast Newsi Ethan Bearmaniga kritiseeris megakiriku pastor ja Donald Trumpi evangelistlik usunõunik Robert Jeffress skeptitsismi «mõtete ja palvete» vastu, mida inimesed pärast massitragöödiaid kasutavad. Jeffress sõnas, et lastele tuleks koolis õpetada, et Jumal võtab nad oma väärtegude eest vastutusele, vahendas Raw Story.

Jeffress jagas kiriku YouTube'i lehel väljavõtet sellest intervjuust, kus vaidles vastu väitele, et evangelistid ei ole relvade probleemi vastu valmis reaalsete vahenditega võitlema, ja lisas, et «kui me loodame, et seadused üksi lahendavad relvade probleemi, siis me pettume selles kõvasti».

Jeffress, kes on Dallases asuva First Baptist kiriku pastor, sõnas, et relvavägivallal on ka vaimne komponent, millele peab keskenduma, «mis ei asenda seaduseid, kuid millele tuleb samuti mõelda».

Robert Jeffress
Robert Jeffress Foto: Carolyn Kaster / AP

Saatejuht Shannon Bream mainis Arkansase kuberneri Mike Huckabee arvamuslugu, milles poliitik kirjutas, et USA-s ei lõppe massitulistamised enne, kui ameeriklastel toimub moraalne ning väärtuseid tähistav ärkamine.

Ethan Bearman sõnas, et kui see tõele vastaks, siis peaks Lääne-Euroopas, mis on palju ilmalikum kui USA, toimuma olulisel rohkem massitulisamisi kui Ameerikas.

«Väga oluline on meeles pidada, et need relvad tapavad lühikese ajaga palju enam inimesi kui Kainil kulus Aabeli kiviga surnuks löömisel,» ütles Bearman. «Me peame relvad inimestel ära võtma, et me ei tapaks üksteist nii kiiresti.»

Jeffress vastas kiiresti, et ta ei ütle, et nad ei peaks midagi tegema. 

«Ma arvan, et me saame kõik aru, et Teises muudatuses on omad piirangud, nagu Esimeses muudatuses, mis puudutab sõnavabadust,» ütles Jeffress. «Me ei usu, et kõikidel peaks tuumarelvad olema. Me ei arva, et nelja-aastatel peaksid relvad olema. Ma ei vaidle seaduste vastu, aga üks asi, mida me teha saame, on lõpetada inimese olulisuse vähendamise. [...] Me peame lõpetama enda lastele õpetamise, et inimene ei ole muud kui evolutsiooniline õnnetus, vaid peaksime neile ütlema, et me oleme Jumala poolt loodud, me kõik oleme Jumalale kasulikud ning tema paneb meid oma väärtegude eest vastutama.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles