Elizabeth II asus kaitsma oma poega prints Andrew’d, keda kahtlustatakse seotuses Jeffrey Epsteini kupeldamisimpeeriumiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Elizabeth II ja prints Andrew sõitmas 11. augustil Šotimaal Crathie kirikusse jumalateenistusele
Elizabeth II ja prints Andrew sõitmas 11. augustil Šotimaal Crathie kirikusse jumalateenistusele Foto: Jane Barlow / AP/Scanpix

Briti meedia teatel asus kuninganna Elizabeth II kaitsma oma kolmandat last, prints Andrew’d, keda kahtlustatakse seotuses ameeriklasest pedofiili Jeffrey Epsteiniga, kes 10. augustil leiti New Yorgi vanglast surnuna.

Kuninganna näitas pojale toetust sellega, et sõitis temaga 11. augustil Šotimaal Balmorali lossist Crathie kirikusse jumalateenistusele. Autos oli ka Andrew tütar, printsess Beatrice.

Prints Andrew sõitis 11. augustil Šotimaal Crathie kirikusse jumalateenistusele
Prints Andrew sõitis 11. augustil Šotimaal Crathie kirikusse jumalateenistusele Foto: Jane Barlow / AP/Scanpix

Prints Andrew, kes kannab ka Yorki hertsogi tiitlit, on seni eitanud seost Jeffrey Epsteiniga. Elizabeth II ei ole veel oma poja teemal sõna võtnud, kuid Briti meedia arvates teeb ta seda lähiajal.

USA võimud, New Yorgi prokurörid, FBI ja justiitsministeerium uurivad Epsteini kupeldamisjuhtumeid ja tema väidetavat enesetappu.

Alaealiste kupeldamises süüdistatav USA miljardär Jeffrey Epstein
Alaealiste kupeldamises süüdistatav USA miljardär Jeffrey Epstein Foto: Reuters / Scanpix

New Yorgi endise prokuröri Adam Citroni teatel soovivad Epsteini juhtumiga seotud prokurörid küsitleda nii prints Andrew’d kui ka Epsteini endist kallimat, inglannat Ghislaine Maxwelli, kes väidetavalt aitas mehel alaealisi tüdrukuid leida.

«Epstein ei astu kohtu ette, kuna ta on surnud. Kuid asjaga on seotud palju kuulsaid ja tähtsaid isikuid, kes üritavad oma nahka päästa. Loodan, et kõik tuuakse päevavalgele. Ühendkuningriigi seadused kaitsevad sealseid kodanikke ja nende küsitlemine võib osutuda parajaks juriidiliseks pähkliks. Loodan siiski, et kui prints Andrew’l midagi varjata ei ole, teeb ta uurijatega koostööd. Samas olen kindel, et vajadusel on tal oma riigi parimad advokaadid käepärast,» teatas Citron.

Epsteini endise kallima Ghislaine Maxwelli asukoht on praegu teadmata.

Epsteini advokaat Marc Fernich ei ole oma kliendi surma kommenteerinud.

Epstein leiti 10. augusti varahommikul New Yorgis Manhattanil asuvast vanglast Metropolitan Correctional Center oma kongist surnuna, väidetavalt oli tegemist enesetapuga.

36-aastase Virginia Giuffre teatel oli ta kunagi üks Epsteini tüdrukutest ning pidi 17-aastasena seksima prints Andrew’ga.

Prints Andrew 2019. aastal
Prints Andrew 2019. aastal Foto: Scanpix / ZUMAPRESS.com

Enne Epsteini surma avalikustati 1200 saladokumenti, mille kohaselt olid Epsteini kupeldamisimpeeriumi klientideks tähtsad ja kuulsad mehed, kaasa arvatud prints Andrew, USA endine president Bill Clinton, praegune president Donald Trump ja paljud teised.

Bill Clinton teatas oma esindaja vahendusel, et ei tundnud Epsteini ega ole kunagi alaealisi seksuaalselt ära kasutanud.

Bill Clinton 23. juulil 2019 New Yorgis
Bill Clinton 23. juulil 2019 New Yorgis Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

FBI uurib, miks jäeti Epstein vanglas enne ta väidetavat enesetappu korraliku valveta. Valvurid pidid Epsteini kontrollima iga 30 minuti tagant, kuid nad ei  teinud seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles