Jeffrey Epsteini «elukindlustus» võib nii mõnegi kuulsa mehe elu põrguks teha (6)

Inna-Katrin Hein
Copy
Jeffrey Epstein (keskel) pärast arreteerimist
Jeffrey Epstein (keskel) pärast arreteerimist Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Ameeriklasest miljonär ja investor, alaealiste tüdrukute kupeldamises süüdistatud Jeffrey Epstein leiti 10. augusti hommikul New Yorgis Manhattanil asuva Metropolitan Correctional Centre vangla kongist surnuna.

USA meedia teatel tegi ta väidetavalt enesetapu, kuid ta surm käivitas vandenõuteooriate laviini ja spekulatsioonid selle kohta, et ta võidi tappa.

Ajakirjanike teatel leidis politsei pärast 66-aastase Epsteini vahistamist juulis tema New Yorgi kodu läbi otsides detailsed päevikud, milles on kirjas, kellega ta jõukatest ja rikastest suhtles ning milliseid tüdrukuid ja naisi kellele ta kupeldas.

Väidetavalt on nendes päevikutes kas otseselt, nimetähtede või koodnimega mainitud kümneid kuulsaid ja jõukaid mehi, kelle seas olevat ka Briti prints Andrew, USA ekspresident Bill Clinton, praegune president Donald Trump ja Hollywoodi staar George Clooney.

George Clooney mais 2019
George Clooney mais 2019 Foto: Nils Jorgensen/Capital Pictures / JOR/Scanpix

Ajakirjanike arvates võib Epsteini päevikutes leiduv nii mõnegi kuulsa mehe jalgealuse tuliseks ja elu põrguks teha.

«Epstein oli suures mängus väike tegija, kuid ta teadis, et mäng käib kõrgete panustega. Seetõttu pidas ta päevikuid, mis olid tema «elukindlustus» juhuks, kui midagi juhtub ja ta hammastrataste vahele jääb. Päevikutes on detailsed ülestähendused tema suhtlusest kuulsate ja rikastega ning nende seksisoovide täitmisest,» teatasid meedia esindajad.

Arvatavasti on oodata paljastusi, mis võivad nii mõnegi poliitiku ja kuulsuse ta kõrgest positsioonist ja rahva poolehoiust ilma jätta. «Tegemist on skandaaliga, mis puudutab paljusid maailmas tuntud mehi. Nad võisid korraks kergemalt hingata, kui kuulsid, et Epstein on surnud, kuid saaga jätkub. Prokurörid ja FBI lähevad arvatavalt lõpuni välja ning päevikutes leiduva info tõttu võib nii mõnegi mehe ümber uus suur skandaal lahvatada,» arvavad ajakirjanikud.

USA meedia teatel võivad «otsese tule alla» sattuda USA endine president Bill Clinton ja praegune president Donald Trump, kes väidetavalt külastasid aastaid tagasi Epsteini «pedofiilisaart», mis on Kariibi meres olev Little St. Jamesi saar. Lisaks pakkus ta tüdrukuid oma New Yorgi ja Florida majas.

Jeffrey Epsteini villa Little St. Jamesi saarel
Jeffrey Epsteini villa Little St. Jamesi saarel Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Epsteiniga on seotud ka briti seltskonnategelane Ghislaine Maxwell, kes oli ta endine kallim, kuid kes väidetavalt aitas ka pärast nende lahkuminekut mehel alaealisi tüdrukuid leida.

Epsteini kupeldamistööstus sai avalikuks juba aastaid tagasi, ta anti 2008 kohtu alla ja mõisteti alaealiste seksuaalses ärakasutamises süüdi. Ta sai küll 13 kuu pikkuse karistuse, kuid vangistuses viibis minimaalselt.

Uus skandaal lahvatas Epsteini ümber selle aasta juulis, mil ta arreteeriti ning esitati süüdistus alaealiste seksuaalses ärakasutamises. Süüdimõistmisel oleks teda ees oodanud kuni 45 aasta pikkune vangistus ehk tõenäoliselt tulnuks tal veeta elu lõpuni trellide taga.

Epstein esitas kohtule palve saada kuni kohtuistungini kautsjoni vastu vabadusse, kuid kohus lükkas selle tagasi, sest arvati, et ta võib USAst põgeneda.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles