Vanglaallikas: üks Jeffrey Epsteini valvanutest ei olnud vangivalvur (5)

Inna-Katrin Hein
Copy
Jeffrey Epstein.
Jeffrey Epstein. Foto: Capital Pictures/MediaPunch / PLF/MPI/Capital Pictures / Scanpix

Ameeriklasest miljonär Jeffrey Epstein, keda süüdistati kümnete alaealiste tüdrukute kupeldamises, tegi 10. augustil New Yorgi Metropolitan Correctional Center vanglas väidetavalt enesetapu.

Pärast arreteerimist juulis oli 66-aastane Epstein ööpäevaringse jälgimise all, kuna arvati, et ta võib teha enesetapu, kuid alates 29. juulist kontrollisid valvurid teda iga poole tunni tagant, teatab news.com au.

New Yorgi Metropolitan Correctional Center vangla, kus oli Jeffrey Epstein
New Yorgi Metropolitan Correctional Center vangla, kus oli Jeffrey Epstein Foto: JEENAH MOON / REUTERS/Scanpix

10. augustil aga kontrolliti teda millegipärast harvem ja kell 6.30 kohaliku aja järgi leidsid teda kontrollima tulnud ta surnukeha.

Vanglaallika teatel jälgis Epsteini siis kaks valvurit, kellest üks ei olnud tegelikult valvur, vaid keegi teine. Ta ülesanded ja seotus Epsteiniga ei ole selged.

Allikas lisas, et kuna USA vanglates väljaõppinud valvureid napib, kaasa arvatud New Yorgi vanglas, kus oli Epstein, siis võeti sinna valvuriteks ka riigiametnikke ja õpetajaid, kes saavad enne tööle asumist lühiajalise koolituse.

Allika sõnul ei saa ta rohkem informatsiooni avaldada, kuna uurimine kestab.

Seoses Epsteini ootamatu surmaga on hakanud levima vandenõuteooriad, et ta lasti vanglas tappa või aitas keegi vangla seest tal enesetappu teha, et teatud kõrgel kohal olevate isikute maine kahjustada ei saaks.

Jeffrey Epstein ja Ghislaine Maxwell
Jeffrey Epstein ja Ghislaine Maxwell Foto: twitter.com

Kuna Jeffrey Epstein on surnud, on prokurörid ja politseiuurijad suunanud oma tähelepanu tema endisele kallimale, 57-aastasele inglannale Gishlaine Maxwellile.

Maxwell sündis Prantsusmaal Pariisis tuntud meediamoguli Robert Maxwelli tütrena. Ta õppis Oxfordi ülikoolis ning ta sõprusringi kuuluvad aadlikud ja miljardärid.

Epstein oli pärit kehvadest oludest, ta kasvas üles New Yorgis Brooklynis ning ta haridustee jäi lünklikuks.

Epstein ja Maxwell kohtusid 1990. aastate alguses ja neil tekkis suhe. Maxwellil oli raha ja sidemed, mille kaudu Epstein pääses kuulsate ja rikaste kitsasse ringi. Arvatakse, et siis tekkis ka idee otsida naiivseid alaealisi tüdrukuid «massöörideks» ja hakata pakkuma neid tuntud meestele.

Politsei ei ole veel Maxwelli üle kuulanud, kuna naise advokaadid ei ole vastanud politsei palvetele temaga rääkida.

Maxwell teatas pärast Epsteini ümber skandaali lahvatamist juulis, et ta ei ole midagi valesti teinud ja ta ei olnud Epsteini tegevusest teadlik. Samas näitab suur hulk Epsteini kupeldamisimpeerumisse värvatud noortest naistest sõrmega just Maxwelli suunas. Nende sõnul oli kupledamisidee taga Maxwell, kes otsis Epsteini ja ta kambameeste jaoks tüdrukuid. Kinnitamata andmetel oli Maxwell ka ise värvatuid seksuaalselt ära kasutanud.

USA politsei uuris Maxwelli tegevust ka 2016. aastal ja siis ta sõnas, et oli Epsteini assistent, nõunik ja veel palju muud ühes isikus. Naine tunnistas, et ta ülesandeks oli Epsteinile ka massööre leida, kuid see moodustas ta tööst väikese osa.

USA prokurörid ja krimiuurijad jätkavad nii Epsteini kupeldamisimpeeriumi kui ka tema väidetava enesetapu uurimist.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles