Video: valvureid kahtlustatakse Epsteini kohta käivate kontrollsissekannete võltsimises (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
New Yorgi Metropolitan Correctional Center vangla, kus Jeffrey Epstein leiti 10. augustil surnuna
New Yorgi Metropolitan Correctional Center vangla, kus Jeffrey Epstein leiti 10. augustil surnuna Foto: Mary Altaffer / AP/Scanpix

Fox Newsi teatel kahtlustatakse New Yorgi Metropolitan Correctional Center vangla valvureid kupeldamises süüdistatud ja vanglas väidetavalt enesetapu teinud Jeffrey Epsteini kontrollimise kohta käivate sissekannete võltsimises.

Epstein oli pärast arreteerimist juuli alguses ööpäevaringse valve all, kuna kardeti, et ta võib üritada enesetappu. Ta üritaski seda 23. juulil, kuid see ebaõnnestus ning 29. juulil lõpetati tema enesetapuvalve. Pärast seda pidid valvurid käima teda kontrollimas iga poole tunni tagant.

New Yorgi Metropolitan Correctional Center vangla, kus 10. augustil leiti alaealiste seksuaalses ärakasutamises süüdistatud Jeffrey Epstein surnuna
New Yorgi Metropolitan Correctional Center vangla, kus 10. augustil leiti alaealiste seksuaalses ärakasutamises süüdistatud Jeffrey Epstein surnuna Foto: Don Emmert / AFP/Scanpix

10. augusti hommikul kell 6.30 leiti Epstein oma kongist surnuna, ta oli end üles poonud. Kohe hakati uurima, kas valvurid tegid ikka oma tööd korralikult ja kas Epsteini väidetavat enesetappu oleks saanud ennetada.

Prokurörid ja politsei vaatasid läbi New Yorgi vangla jälgimisvideod ja neilt on näha, et valvurid ei käinud mõnel korral Epsteini kontrollimas, kuid kontrollilogisse panid kirja, et käisid.

Valvurid kinnitasid politseile ülekuulamisel, et järgisid reegleid ja käisid Epsteini kontrollimas iga 30 minuti järel. Prokuröride sõnul tegid seda vaid kogenud valvurid, kuid kuna selles vanglas tööjõudu napib, siis on sinna palgatud ka teiste ametite esindajaid, kes on saanud kiirväljaõppe, ning nemad tunduvad olevat reeglite rikkujad.

USA Justiitsministeeriumi teatel on kaks Epsteini valvanud valvurit saadetud juhtumi uurimise ajaks sundpuhkusele ning vangla juht viidi üle teisele tööle.

USA meedia kirjutas viitega vanglaallikale, et enne Epsteini surnukeha leidmist oli tema kongist kuulda kahtlaseid helisid ja karjumist. Politsei uurib, millega tegemist olla võis.

Justiitsminister William Barri teatel on nimetatud New Yorgi vanglas ilmnenud mitmeid kitsaskohti ja puudujääke, mis tuleb kõrvaldada. 

USA justiitsminister William Barr
USA justiitsminister William Barr Foto: Aaron Bernstein / REUTERS/Scanpix

Meedia teatel napib mitmes USA vanglas, kaasa arvatud kõnealuses New Yorgi vanglas, töötajaid ja paljud töötajad teevad ületunde.

Epstein anti kohtu alla juba 2008. aastal, kui teda süüdistati kümnete alaealiste tüdrukute kupeldamises ja seksuaalses ärakasutamises. Noorimad ohvrid olid 13–14-aastased.

Epstein eitas alaealiste ärakasutamist, kuid sai sellest hoolimata vanglakaristuse. Kohus võttis arvesse tema panust ühiskonda ja ta vangistustingimused olid väga leebed.

Jeffrey Epstein 6. juulil 2019 tehtud politseifotol
Jeffrey Epstein 6. juulil 2019 tehtud politseifotol Foto: HO / AFP/Scanpix

Prokuröride teatel süüditati Epsteini nüüd kümnete tüdrukute seksuaalses ärakasutamises aastatel 2002–2005 oma New Yorgi ja Florida residentsis. Kui 66-aastast Epsteini oleks taas saanud kohtu alla anda, siis oleks talle tõenäoliselt määratud 45 aasta pikkune vangistus ehk ta oleks oma elu lõpuni trellide taga olnud.

Justiitsminister Barr teatas, et Epstein võib olla surnud, kuid tema ohvrite jaoks tuleb õiglus jalule seada. Ta lisas, et uurimine jätkub ja tähelepanu all on Epsteini sõbrad, eelkõige ta endine kallim ja äripartner, inglanna Gishlaine Maxwell.

Jeffrey Epstein ja Ghislaine Maxwell
Jeffrey Epstein ja Ghislaine Maxwell Foto: twitter.com

Epsteini surm on tekitanud vandenõuteooriaid, et see ei olnud tegelikult enesetapp, vaid ta lasti tappa või oli see abistatud enesetapp. Vandenõusse uskujate sõnul on kummaline, et Epstein sai teha enesetapu New Yorgi vangla hästi valvatud vangide osakonnas.

Epsteini seksiimpeeriumiga on seotud mitmed kuulsad ja positsioonikad mehed, kes ei ole huvitatud, et nende kohta midagi šokeerivat ja mainet kahjustavat päevavalgele tuleks.

Prokourörid ja politsei jätkavad nii Epsteini alaealiste ärakasutamise kui ka tema surma uurimist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles