Lahkamisraport: erivajadusega Nora Quoirin suri tõenäoliselt nälja ja stressi tagajärjel

Inna-Katrin Hein
Copy
15-aastane Nora Quoirin
15-aastane Nora Quoirin Foto: EPA/Reuters/SWNS/Scanpix

Malaisia politsei teatel leiti 14. augustil erivajadusega briti tüdruku Nora Quoirini surnukeha ning lahkamine näitas, et ta suri tõenäoliselt nälja, veepuuduse ja stressi tõttu.

Malaisia Negeri Sembilani osariigi politseijuht Mohammad Mat Yusop sõnas pressikonverentsil, et  15-aastase Nora juhtumis ei ole midagi kriminaalset ning teda ei röövitud, nagu ta vanemad kahtlustasid, teatab theguardian.com.

Malaisia Negeri Sembilani osariigi politseijuht Mohammad Mat Yusop
Malaisia Negeri Sembilani osariigi politseijuht Mohammad Mat Yusop Foto: EPA/Scanpix

«Nora oli mitu päeva üksinda žunglis, olles ära eksinud. Tegemist oli erivajadusega lapsega, kes vajas pidevat hoolt ja tähelepanu. Lahkamine näitas, et tüdruk suri kolm päeva enne ta leidmist. Tal oli sisemine verejooks ja haavandid, mis võisid tekkida nälgimise ja stressi tagajärjel,» teatas politseijuht.

Ta jätkas, et Nora jalad oli metsas taimede tõttu kriimustada saanud, kuid kehal ei olnud märke vägivallast, kallaletungist ega röövimisest.

15-aastane Nora Quoirin, kes läks Malaisias kaduma ja kelle surnukeha leiti
15-aastane Nora Quoirin, kes läks Malaisias kaduma ja kelle surnukeha leiti Foto: EPA/Reuters/SWNS/Scanpix

Londonis elanud teismeline leiti ta hotellist kahe kilomeetri kauguselt mägiselt džunglialalt sügavast kuristikust pärast 10 päeva kestnud otsinguid, milles osales üle 350 inimese. Ta oli leides alasti ja ta rõivaid ei ole seni leitud.

Psühholoogide sõnul võivad äärmuslikesse olukordadesse sattunud inimesed end mõnikord kehatemperatuuri järsu muutuse tõttu alasti võtta ja nad ise ei tea seda.

Tüdruk saabus Malaisia Dusuni kuurorti koos vanemate ning noorema õe ja vennaga 3. augustil ja ta kadus 4. augustil. Pere pidi seal puhkama kaks nädalat.

Politsei sõnul lahkus tüdruk majutuspaigast läbi akna, minnes džunglisse.

Nora oli sündinud neuroloogilise häirega, tal oli kesmisest väiksem peaaju, tal oli kõnelemise, õppimise ja kõndimisega raskusi. Vanemate sõnul oli nende tütar erivajadusega ja tema eest pidi kogu aeg hoolitsema, kuid varem ei olnud ta kunagi omapäi välja läinud.

Nora vanemad, iirlanna Meabh ja prantslane Sebastien arvasid, et nende tütar võidi röövida, kuna ta oli erivajadusega ega saanud aru, kui keegi talle halba soovis.

15-aastase Nora Quoirini vanemad, isa Sebastien Quoirin ja ema Meabh Quoirin
15-aastase Nora Quoirini vanemad, isa Sebastien Quoirin ja ema Meabh Quoirin Foto: HANDOUT / REUTERS/Scanpix

Malaisia politsei kinnitusel ei leidnud nad ühtegi tõendit, mis oleks näidanud tüdruku röövimist ja ta kallal vägivalla tarvitamist.

Malaisia Negeri Sembilani osariigi politseijuht Mohammad Mat Yusop pressikonverentisl (keskel paremal)
Malaisia Negeri Sembilani osariigi politseijuht Mohammad Mat Yusop pressikonverentisl (keskel paremal) Foto: EPA/Scanpix

Pere tänas Norat leida aidanud ja lisas, et nende süda on lapse surma tõttu murdunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles