VIDEO Nagu õudusfilmis: verejanuline hunt ründas keset ööd telgis maganud perekonda

Inna-Katrin Hein
Copy
Hunt. Pilt on illustreeriv
Hunt. Pilt on illustreeriv Foto: TIZIANA FABI / AFP/Scanpix

USAst New Jerseyst pärit neljaliikmeline perekond oli möödunud nädalal matkal ja telkimas Kanadas Albertas Banffi rahvuspargis, kus neid öisel ajal ründas verejanuline hunt.

CNNi teatel magas pere telgis ja esimesena jäi telki sisenenud metsloomale ette pereisa Matthew Rispoli.

Ema Elisa Rispoli teatas nendega juhtunust hiljem sotsiaalmeedias öeldes, et see oli nagu mõnest õudusfilmist.

«Mu mees asus hundiga võitlema, üritades oma kehaga mind ja meie kahte poega kaitsta. Mehe käsi oli hundi hammaste vahel. Mulle tundus, et see hündirünnak kestis terve igaviku, tegelikult vaid mõned minutid,» kirjutas ameeriklanna.

Hunt tiris mehe telgist välja, kui läheduses olnud matkaja Russ Fee kuulis karjumist ja tuli vaatama, mis juhtus. «Karjumine oli selline, nagu võitleks keegi oma elu eest. Kohale jõudes nägin, et olukord oli tõesti halb,» sõnas Fee hiljem.

Fee läks Rispolile appi ja lõi hunti jalaga, saades mõned sekundid hiljem aru, et see oli vale käik, sest siis pöördus hundi tähelepanu talle.

Metsloom vabastas Rispoli ja suundus Fee poole, kuid mõlemad mehed olid jõudnud maast kive korjata ja viskasid neid hundi pihta.

Rispoli abikaasa ja lapsed jooksid samal ajal Fee maastikuauto suunas, et end sinna peita.

Meestel õnnestus hunt kivirahega lõpuks eemale peletada ja loom läks tagasi metsa.

Rispolid sõitsid oma autoga Calgary haiglasse, kus mehe haavu raviti. «See juhtum oleks võinud hullemini lõppeda, oleme õnnelikud, et me ikka kõik koos oleme,» rääkis naine.

Kanada looduskaitsealade ja parkide esindajate teatel on sellised hundirünnakud väga haruldased.

Hunt. Pilt on illustreeriv
Hunt. Pilt on illustreeriv Foto: HO / AFP/Scanpix

Banffi rahvuspark suleti hundirünnaku uurimise ajaks. Pargivalvurite teatel tabasid nad möödunud nädalal USA perekonda rünnanud hundi ja ta hukati. Hunt tehti kindlaks Matthew Rispoli käele jäetud DNA järgi.

Rahvuspargi esindajate teatel ei ole veel selge, miks hunt telkinuid ründas, kuid oletatakse, et seda võis põhjustada ta halb tervislik seisunud.

Hundi surnukeha uurimise kohaselt oli see loom alakaaluline, kaaludes vaid 35 kilogrammi. Täiskasvanud hundid kaaluvad tavaliselt 45 – 70 kilogrammi. Talle tehti ka marutõve test, mis oli negatiivne.

Perepilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles