Lavastaja Hendrik Toompere ennustab, kes moodustavad uue koalitsiooni (2)

Elu24
Copy
Hendrik Toompere
Hendrik Toompere Foto: Madis Sinivee

EKRE juhtivate poliitikute plaan PPA juht Elmar Vaher oma kohalt tagandada on viinud nii mõnedki mõtlema suunamuutusele praeguses koalitsioonis. 

Lavastaja Hendrik Toompere näeb aktuaalsete sündmuste keerises, et uue koalitsiooni peaksid moodustama EKRE ja Reformierakond.

«Ennustan: Reform ja EKRE moodustavad uue koalitsiooni. Kõik märgid viitavad sellele,» ütles lavastaja ja näitleja Facebookis. 

«Asi nimelt selles, et Reform on ammu vajanud poliitkorrektsusest väljatulemist, et oma tegija imagot taastada. Seestpoolt see pole õnnestund ja senised partnerid on üsna pehmod. Pealegi on Reformil kasulik, et EKRE hagijad oleks nendega ühes laevas ja pureleks pigem teiste erakondade luitunud kontide kallal. Kuigi Indrek Saar, keda ma väga hindan, tegi jõulise avalduse, vajub sotside paat ikka samasse mudasse, kus ta olnud on,» selgitas lavastaja oma ennustuse tagamaid.

Postimees kirjutas, et siseminister Mart Helme (EKRE) teatas, et politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheri suhtes alustati distsiplinaarmenetlust ning alates reedest on Vaheriga töösuhe peatatud.

Siseminister Mart Helme süüdistas Elmar Vaherit usalduse kaotuses. Siseministrit asendav Martin Helme tegi Vaherile ettepaneku tagasiastumiseks. 

Vaher keeldub lahkumast: PPA juhi saab ametist vabastada valitsus. 

Peaminister Jüri Ratas ütles, et PPA juhi saab ametist vabastada vaid valitsus ning kinnitas, et ta ei näe põhjust, miks Vaher peaks kohalt lahkuma.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles