Video: prints Andrew põgenes Epsteini skandaali tõttu Andaluusiasse

Inna-Katrin Hein
Copy
Prints Andrew juulis 2019
Prints Andrew juulis 2019 Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Ameeriklasest miljardär Jeffrey Epsteini, keda süüdistati kümnete alaealiste tüdrukute seksuaalses ärakasutamises ja kupeldamises, lähikonda kuulus ka Briti prints Andrew, keda kahtlustatakse alaealistega seksimises.

Briti meedia teatel eitab kuningakoda seda, et prints Andrew oleks Epsteini «haaremisse» kuulunud alaealisi ära kasutanud.

Lähikondsete andmetel lendas prints skandaali eest pakku Lõuna-Hispaaniasse, Andaluusias asuvasse Cádizi San Roque’i. Ta elab seal Sotogrande uusarenduses, mis on kuulsate ja rikaste viimase aja üks meelispaiku.

Väidetavalt lendas Andrew sinna koos oma eksnaise, Yorki hertsoginna Sarah’ga, kellega tal on seni head suhted. Eralennukiga lend Malagasse läks maksma 20 000 naela. Malagast sõitsid nad Gibraltarist põhja jäävasse Sotograndesse limusiiniga.

Prints Andrew ja ta eksnaine, Yorki hertsoginna Sarah juunis 2019 Ascoti võiduajamistel
Prints Andrew ja ta eksnaine, Yorki hertsoginna Sarah juunis 2019 Ascoti võiduajamistel Foto: Adam Davy / PA Wire/PA Images/Scanpix

Jeffrey Epstein arreteeriti 6. juulil ja viidi New Yorgi föderaalvanglasse, kus ta 23. juulil üritas enesetappu teha, kuid see ebaõnnestus. 29. juulil lõpetati tema enesetapuvalve ja siis hakati teda kontrollima iga 30 minuti järel.

Jeffrey Epstein
Jeffrey Epstein Foto: Capital Pictures/MediaPunch / PLF/MPI/Capital Pictures / Scanpix

10. augustil kell 6.30 kohaliku aja järgi leiti ta oma kongist surnuna. Uurimisel ilmnes, et valvurid eirasid iga poole tunni järel kontrollimise reeglit ja käisid teda kontrollimas paari tunni tagant. Surnukeha lahkamine näitas, et Epsteini kaelalülid olid murdunud iseloomulikult poomissurmale, kuid katki oli veel üks kaela eesosas asuv luu, mida seostatakse mõrva ja poomise läbi hukkamisega.

Kuigi ametlikuks surma põhjuseks on enesetapp, on vandenõuteooriad visad vaibuma.

FBI ja politsei leidsid Epsteini mustad märkmikud ja päevikud, milles on üsna paljude kuulsuste, kaasa arvatud prints Andrew kohta kompromiteerivat materjali.

Juba 2015 teatas Virginia Giuffre-nimeline naine, et ta värvati alaealisena Epsteini «seksiarmeesse», kus ta pidi paljudele kuulsatele meestele seksiteenuseid osutama, seda nii Londonis, New Yorgis kui ka USA Neitsisaarte hulka kuuluval Little St. Jamesi saarel, kus Epsteinil on villakompleks.

Praegu 35-aastane Giuffre, kes elab Austraalias, sattus enda sõnul Epsteini tüdrukuks 16-aastasena.

Kuigi prints Andrew ja ta esindajad eitavad, et ta seksis Epsteini pakutud alaealiste tüdrukutega, räägivad avalikkuks saanud fotod midagi muud.

Rahvusvahelises meedias avaldatud piltidel on Andrew koos Giuffrega, kes kannab nappi nabapluusi ning mees hoiab tal ümbert kinni. Pildil on näha ka Epsteini toonast kallimat ja äripartnerit, inglannat Ghislaine Maxwelli.

Pärast Epsteini surma on Maxwell põhiline isik, kes FBIle ja politseile huvi pakub, sest väidetavalt otsis just tema Epsteinile noori seksiorje. Epsteini skandaali lahvatades kadus Maxwell avalikkusest, kuid möödunud nädalal nähti teda Los Angeleses hamburgerirestoranis söömas ja raamatut lugemas.

Ghislaine Maxwell on Briti meediamoguli, 1991. aastal kahtlastel asjaoludel surnud Robert Maxwelli noorim laps.

59-aastane prints Andrew ja temaga ühevanune eksnaine Sarah Ferguson on käinud aastaid Andaluusias puhkamas, vahel ka koos oma kahe tütre, printsess Beatrice’i ja printsess Eugenie’ga.

1996. aastal lahku läinud Andrew ja Sarah saavad senini hästi läbi ning seetõttu ei imestata, et Sarah on raskel hetkel eksmehele toeks ja lendas koos temaga Hispaaniasse.

Prints Andrew ja Sarah Ferguson 1986. aasta märtsis, kui nad kihlusid
Prints Andrew ja Sarah Ferguson 1986. aasta märtsis, kui nad kihlusid Foto: PA / PA Archive/Press Association Images/Scanpix

Hispaania meedia teatel elavad Andrew ja Sarah Sotograndes villas, mis kuulub kohalikule ärimehele. Kinnitamata andmetel on tegemist suure villaga, mille hind on 40 miljonit eurot ja mille ümber on neljameetrine kivimüür. Kinnistu suurus on 1800 hektarit.

Tegemist on prints Andrew jaoks suurepärase peidupaigaga, kuhu ajakirjanikel on raske ligi pääseda.

Kui prints Andrew peaks USAs seoses Epsteini alaealiste ärakasutamise looga kohtu ette astuma, siis oleks see tema jaoks väga häbiväärne ja Briti kuningakoja jaoks suur skandaal.

FBI, politsei ja prokurörid jätkavad nii Epsteini kupeldamisjuhtumite kui ka tema surma uurimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles