Pettus päise päeva ajal: järjekordset Eesti telenägu kasutati ära rahvusvahelises petuskeemis

Britten Torstenberg
, Reporter-toimetaja
Copy
Heelia Sillamaa
Heelia Sillamaa Foto: Jake Farra / Foto - Jake Farra

Just nii nagu tema kolleegid varasemalt, mässiti ka «Õhtu!» saate reporter Heelia Sillamaa (24) krüptorahaga seotud petuskeemi.

«Nii õudne tunne on!» avaldab Heelia ning selgitab, et sai kontole jälile tänu tähelepanelikule sotsiaalmeedia kasutajale. 

Tuleb välja, et Heelia pildid napsanud kelm reklaamis end sotsiaalmeedias «krüptoraha juhendajana». Heelia näo, ent princesskate405 kasutajanimega võttis ta sotsiaalmeedia platvormil inglise keeles ühendust paljude inimestega, kellest üks neist märkas, et kontoga on miskit lahti.

«Õhtu!» saate reporteri Heelia Sillamaa pildid napsanud kelm reklaamis end sotsiaalmeedias «krüptoraha juhendajana».
«Õhtu!» saate reporteri Heelia Sillamaa pildid napsanud kelm reklaamis end sotsiaalmeedias «krüptoraha juhendajana». Foto: instagram.com

Kiire pildiotsing internetis näitas muidugi kohe, kellele pildid tegelikult kuuluvad ja nii tähelepanelik välismaalane Heeliaga ühendust võttiski ja pettusest teada andis. «Poleks üldse oodanud, et midagi sellist minuga juhtuda võiks,» tunnistab Heelia.

«Ühelt poolt tuleks seda vist võtta komplimendina, kui kellegi võõra arvates on sul piisavalt usaldusväärne nägu, et kergeusklikke krüptoraha ostma meelitada,» lisab ta humoorikalt.

«Teisalt ehmatasin ma antud kontot nähes ikkagi korralikult ära. Tohutult ebameeldiv ja imelik on enda pilte võõra käsutuses näha.»

Heelia sõnab, et tohutult ebameeldiv ja imelik näha enda pilte võõra inimese käsutuses.
Heelia sõnab, et tohutult ebameeldiv ja imelik näha enda pilte võõra inimese käsutuses. Foto: instagram.com

Nüüdseks on Instagram libakonto juba ära kustutanud. «Õnneks aitasid mu sõbrad ja tuttavad Instagrami pettusest teavitades selle konto vähemalt mõneks ajaks ära blokeerida,» lisab Heelia.

Tarbija kirjutas 3. mail, kuidas eesti kuulsaid saatejuhte kasutati ära rahvusvahelises petuskeemis. Toona ilmus endise ajakirjaniku Allan Alaküla nime alt artikkel, kuidas «Õhtu!» saatejuhid Piret Laos ja Jüri Butšakov bitcoin-i raha investeerivad.

Lugu oli toona lihtne ja mõneti usutav: näitleja Vladas Radvilavičius olevat väidetavalt bitcoin'idesse investeerides teeninud 2,3 miljonit eurot ning oli «Hommiku!» (nüüd «Õhtu!») saates käinud seda demonstreerimas.

Kanal 2 stuudio:«Hommiku!» esimene otsesaade. Pildil vasakult saatejuhid Robert Rool, Piret Laos ja Jüri Butšakov.
Kanal 2 stuudio:«Hommiku!» esimene otsesaade. Pildil vasakult saatejuhid Robert Rool, Piret Laos ja Jüri Butšakov. Foto: MADIS SINIVEE / EESTI MEEDIA/SCANPIX

Saatejuht Piret olevat sedapuhku otsesaates süsteemi 250-eurose sissemakse teinud ja raha teenima hakanud. Tegelikult on see kõik aga vale, Vladas Radvilavičius ei ole kunagi «Hommiku!» saates käinud ja Piret pole kunagi otse-eetris bitcoin'e ostnud.

Juunis kirjutas Elu24, kuidas petuskeem, mis kasutas ära «Õhtu!» saatejuhte, oli leidnud endale uue «ohvri». 

Uues artiklis, mis avaldati Major portaalis, on «soovitajaks» Meelis Lao. Libaartiklis kirjeldatakse teda kui meest, kes taastus pankrotist tänu automatiseeritud Bitcoin Future-nimelisele Bitcoini platvormile.  Loe sellest rohkem SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles