Fännid nõuavad Arno osalemist Oskar Lutsu loomingu ainetel valmivas filmis

Elu24
Copy
Oskar Luts
Oskar Luts Foto: Wikipedia

Filmitegijad juba väntavad Oskar Lutsu kuulsa raamatuseeria viimast filmi «Talv». Kui varem oli teada, et Arno seal kaasa ei tee, siis rahvas on hakanud nõudma tegelaskuju lisamist filmi.

«Mis on üks Oskar Lutsu film ilma Arno Talita?» küsitakse ipetitions lehel alustatud PETITSIOONIS. 

«Me kõik mäletame armastatud filme lapsepõlvest milleks olid «Kevade», «Suvi» ja «Sügis». Valmimas on saaga viimane film «Talv». Ka võttedki on algamas, aga keda ei ole, on Arno Tali või õigemini Arno Liiver. Jääb arusaamatuks, miks teda kaasatud ei ole, kui ta ise on nõus osalema.»

«Aita koguda allkirju, et väga oluline tegelane ei jääks filmist lihtsalt kõrvale. Kuna ilma temata ei ole film sama. Väärtustame inimesi nende elu ajal.»

Nelli Teataja tegi Arno Liiveriga intervjuu ja küsis, miks teda filmi pole kaasatud. Liiver vastas telefoniintervjuus, et kuigi Arno Tali tegelaskuju oli «Talves» täitsa olemas, siis ei ole temaga Vooremal filmitavas projektis osalemiseks keegi ühendust võtnud.

Liiverilt küsiti, kas ta on sellepärast pettunud ka.

«Mis pettunud ma ikka nüüd olen... Kui ei tahetud Arnot «Talve» filmi, ju siis ei tahetud,» vastas näitleja.

Liiver lisas, et kui filmitegijatelt peaks pakkumine tulema, siis võtaks ta selle tõenäoliselt vastu.

Arno Liiver
Arno Liiver Foto: TV3

«Talve» on viimane osa Oskar Lutsu teoste põhjal valminud filmide reas. Filmi tegevus toimub keerulisel ja põneval 1942. aastal, kui Eestis on asendunud Nõukogude okupatsioon Saksa okupatsiooniga. Maad on räsinud küüditamislaine ja ilmasõja lahingud, ent vaatamata ebakindlusele jääb inimloomus ikka endiseks – armastatakse, pidutsetakse, tülitsetakse ja lepitakse. «Talve» tegevustikku raamib Arno Tali poja, Arnoldi naasmine kodumaile, mis puhub Paunvere noorte Tootside-Kiirte ja Teelede vahel lõkkele kirgliku armukolmnurga.

Filmi osatäitjate seas näeb nii vanu kui noori tegijaid, näiteks tulevad «Talve» filmis taas ekraanile Riina Hein, Margus Lepa, aga uusi tegelasi kehastavad Henessi Schmidt, Karl Robert Saaremäe, Franz Malmsten, Saara Nüganen, Märt Koik, Harry Kõrvits, Meelis Rämmeld, Kersti Tombak jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles