Esimesel ja teisel kohal lõpetanud naistraitlonistid diskvalifitseeriti veidral põhjusel

Elu24
Copy
Tokyo Triatlon
Tokyo Triatlon Foto: JIJI PRESS / AFP

Nädalapäevad tagasi Jaapani pealinnas toimunud Tokyo triatlonil diskvalifitseeriti esimesel ja teisel kohal lõpetanud Briti sportlased Jess Learmonth ja Georgia Taylor-Brown, kuna hoidsid kätest kinni.

Fotofiniš andis alguses võidu 31-aastasele Learmothile, kuid mõlemad sportlased diskvalifitseeriti hiljem võistlusreeglite rikkumise pärast, kirjutas BBC.

Nimelt ei tohi üks sportlane teist võistluste ajal kuidagi abistada. Ja koos kätest kinni hoidmine kvalifitseerub selle reegli alla.

Learmonthi ja Taylor-Browni diskvalifitseerimine tähendas, et esikohale tuli Bermudat esindanud Flora Duffy ning teisele kohale itaallanna Alice Betto. Kolmanda koha sai britt Vicky Holland.

33-aastane Holland sõnas, et tal on kaasmaalaste saatuse pärast kurb meel, sest tema arvates väärisid sportlased esimest ja teist kohta. Holland ei julgenud spekuleerida, mida Briti triatloni liit tulevikus samas olukorras tegema hakkab.

Sarnane intsident juhtus ka aastaid varem

Jess Learmonth ja Georgia Taylor-Brown diskvalifitseeriti teineteise «abistamise» pärast, kuid vennad Brownlee'd mitte. Miks? 

Aastal 2016 aitas Alistar Browlee oma venna Jonny Mehhikos toimunud triatloni maailmakarikasarjas üle joone. Kumbki vend karistada ei saanud, sest Alistar lükkas venna enda ees üle joone. See tähendas, et Jonny lõpetas võistluse selgelt teisel kohal, Alistar jäi kolmandaks. 

See oli veel tol ajal lubatud, aga pärast võitluseid muutis rahvusvaheline triatloni liit reegleid, et sellised asjad enam ei juhtuks.

Reegel 2.2.c: «Sportlane ei tohi võistluse vältel füüsiliselt teist sportlast aidata. See viib nende mõlema diskvalifitseerimiseni.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles