Rahvas reageerib Tartu valimisele kultuuripealinnaks: kaotas see, kellel oli rohkem võita

Elu24
Copy
Tartu valiti 2024. aasta Euroopa kultuuripealinnaks.
Tartu valiti 2024. aasta Euroopa kultuuripealinnaks. Foto: Tairo Lutter

Täna sai selgeks, et 2024. aastal kannab Euroopa kultuuripealinna tiitlit Tartu. Ülikoolilinnale jäi lõpusirgel alla piirilinn Narva. Kuidas rahvas sotsiaalmeedias uudisele reageerib?

Teleajakirjanik Imre Kaas imestab tartlaste emotsionaalsuse üle:

Samuti pakkus Kaas välja variandi, kuidas oleks võinud Narva võidu saada:

Kas Metallica oleks võinud esineda Narva Kreenholmi tehases?
Kas Metallica oleks võinud esineda Narva Kreenholmi tehases? Foto: Marko Püüa/Elu24

Loovusaida omanik Indrek Maripuu õnnitleb Tartut:

Oma õnnesoovid edastas ka Tartu korvpallitiim BC Tartu:

Lauljatar Maian Lomp reageeris uudisele väga lihtsalt: jagas Instagrami story's Postimehe pealkirja ning kirjutas juurde heakskiitvalt «YAA». Teadupoolest läheb Maian sellest sügisest Tartu ülikooli arstiteaduskonda õppima.

President Kersti Kaljulaid kiitis tehtud töö eest nii Tartut kui Narvat. «Palju õnne! Tartu võidu nimel on tehtud ära väga põhjalik, oskuslik ja järjepidev töö - millele muidugi nüüd järgneb veel rohkem tööd. Tubli töö tehti ära ka Narvas - konkurents oli ju ikkagi väga tihe. Hästi võivad end loodetavasti tunda ju kõik,» kirjutas president Facebookis.

Päris kõik aga võitjaga rahule ei jäänud: mõne arust olnuks Narval tiitlist rohkem kasu.

Südant valutab ka filmimees Ilmar Raag:

Kadrina kultuurijuht Ahto-Lembit Lehtmets avaldas Raagi postituse all lootust, et Narva aeg veel tuleb. «Ehk siis seda joont nüüd hoida ja edasi tegutseda ja mingi hetk on ka Narva aeg. Ma küll julgen seda uskuda,» kirjutas Lehtmets.

Illustraator Anne Pikkov on samal nõul: «Aga teeme seda ilma tiitlita! Ärme jäta seda linna üksi. Kõiki neid häid algatusi saab ju jätkata.»

Poliitik Arto Aas lohutas Narva pooldajaid, et räppar nublu pooleldi venekeelne lugu «für Oksana», mille tegevus just Narvas aset leiab, on noore publiku jaoks väärtuslikum kui kultuuripealinna tiitel.

2024. aasta Euroopa kultuuripealinna valis sõltumatu rahvusvaheline ekspertkomisjon, mis hindas konkursi lõppvooru kutsutud kandidaatide taotlusi, tutvus 26.–27. augustil nii Narva kui ka Tartuga ning kuulas ära mõlema linna esitlused, vahendab Tartu Postimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles