FBI uurib, miks Epsteini surmapäeval ta kongi juures olnud turvakaamerad ei töötanud

Inna-Katrin Hein
Copy
New Yorgi Metropolitan Correctional Center vangla
New Yorgi Metropolitan Correctional Center vangla Foto: JEENAH MOON / REUTERS/Scanpix

Ameerika Ühendriikide New Yorgi Metropolitan Correctional Center vangla allika teatel uurib Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI), miks vanglas kohut oodanud kupeldaja Jeffrey Epsteini surmapäeval 10. augustil ei töötanud kaks ta kongi juures olnud turvakaamerat.

Need kaamerad võeti nüüd maha ja saadeti FBI laborisse uurimiseks, teatab reuters.com.

Epsteini advokaadid Reid Weingarten ja Martin Weinberg teatasid 27. augustil New Yorgi Manhattani kohtu kohtunikule Richard Bermanile, et neil on kahtlusi kohtuarsti osas, kes kinnitas, et Epstein tegi vanglas poomise läbi enesetapu.

Advokaatide teatel on neil andmeid, mis näitavad, et vanglaseinte vahel toimus midagi hämarat, mis viis Epsteini surmani.

Jeffrey Epstein arreteeriti 6. juulil 2019
Jeffrey Epstein arreteeriti 6. juulil 2019 Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Epsteini kongi juures olnud kaks kaamerat näitasid, mis sellel kongis toimus, kuid millegipärast ei töötanud need kaamerad 10. augusti varahommikul, mil Epstein ta kongist surnuna leiti. Epsteini surma hetk ei ole seega turvasalvestisele jäänud.

6. juulil arreteeritud Epstein oli alguses New Yorgi vanglas ööpäevaringse jälgimise all, kuna arvati, et ta võib teha enesetapu. 23. juulil ta üritaski seda, kuid see ebaõnnestus.

29. juulil lõpetati vangla personali vähesuse tõttu ööpäevaringne jälgimine, kuid jäi turvakaameratega jälgimine. Valvurid pidid Epsteini käima vaatamas iga 30 minuti tagant.

Valvurid eirasid 10. augustil millegipärast seda ja käisid Epsteini kontrollimas kahe tunni tagant.

New Yorgi Manhattan Correctional Center vangla kaks turvakaamerat saadeti Virginia osariiki Quanticosse, kus asub FBI põhilabor.

The Washington Post kirjutas selle nädala alguses, et vähemalt üks Epsteini kongi juures olnud kaameratest ei töötanud ja seega ei ole teatud aja kohta lindistust.

USA Justiitsministeerium, FBI ega vanglaamet ei ole New Yorgi vangla turvakaamerate uurimist kommenteerinud. Kõik need ametid uurivad seni Epsteini surma.

Ka Epsteini advokaadid ei soovinud FBI uut uurimist kommenteerida.

Uurijate teatel süüdistati Epsteini alaealiste tüdrukute seksuaalses ärakasutamises ja kupeldamises. Sama süüdistusega anti ta kohtu alla ka 2008 ja ta sai karistada.

Epsteini tutvusringi kuulusid mitemed tuntud ja jõukad mehed, näiteks endine USA president Bill Clinton, praegune president Donald Trump ja briti prints Andrew.

Sel nädalal oli New Yorgi kohtus 16 naist, kelle väitel värvati nad teismelisena Epsteini seksiimpeeriumisse ja nad pidid osutama seksiteenuseid paljudele kuulsatele meestele.

Naiste sõnul olid Epsteini majad nii New Yorgis, Floridas kui ka Atlandi ookeani Little St. Jamesi saarel põhimõtteliselt bordellid.

Jeffrey Epsteinile kuulunud maja New Yorgis
Jeffrey Epsteinile kuulunud maja New Yorgis Foto: Carlo allegri / Reuters/Scanpix
Jeffrey Epsteinile kuulunud Little St. Jamesi saar Atlandi ookeanis
Jeffrey Epsteinile kuulunud Little St. Jamesi saar Atlandi ookeanis Foto: MARCO BELLO / REUTERS/Scanpix

Nüüdseks on teada, et sel mehel oli ka Prantsusmaal Pariisi luksuskorter.

Osa neist naistest sõnasid meediale, et Epsteini surm võttis neilt võimaluse õiglus jalule seada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles