Video: 35 aastat süütuna vangis olnud naine saab kopsaka kahjutasu (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Vangis naine. Pilt on illustreeriv
Vangis naine. Pilt on illustreeriv Foto: Edward Bartel / PantherMedia /Scanpix

Ameerika Ühendriikides Nevadas oli üks naine 35-aastast süütuna trellide taga, kuid tänapäevase krimitehnoloogia ja DNA-testi abil tunnistati ta 2015 süütuks, saades alles nüüd suure valuraha.

Kohus saatis Cathy Woodsi 1980. aastal trellide taha 19-aastase üliõpilase Michelle Mitchelli tapmise eest Nevadas Renos 1976. aastal, teatab latimes.com.

Mitchellil olid käed seljataha seotud ja ta kõri oli suure noaga läbi lõigatud.

Woodsi advokaadi Elizabeth Wangi sõnul töötas ta klient Mitchelli tapmise ajal ühes Reno baaris. Mõned aastad hiljem vajas ta närvivapustuse tõttu psühhiaatrilist abi ja ta oli ravil Louisiana Sheeveporti psühhiaatriahaiglas. Seal rääkis ta teistele patsientidele üliõpilase tapmisest ja see tekitas tema suhtes kahtlusi. Psühhiaatriahaigla arstid teatasid Reno politseile, et nende haiglas on tõenäoliselt Mitchelli mõrvaga seotud naine.

Naine noaga. Pilt on illustreeriv
Naine noaga. Pilt on illustreeriv Foto: Iñigo Quintanilla / PantherMedia /Scanpix

Woodsi advokaat Wang sõnas, et ta klient oli sel ajal raskes vaimses seisundis ja teda sunniti mõrva omaks võtma.

Woods vabanes 2015 vanglast pärast seda, kui politsei leidis 2014 tõendeid, mis näitasid, et üliõpilase tappis Oregonist pärit Rodney Halbower. See mees kannab eluaegset karistust mõrvade eest, mille ta pani 1976 San Franciscos toime.

Mees jahtimas naist noaga. Pilt on illustreeriv
Mees jahtimas naist noaga. Pilt on illustreeriv Foto: Evgeniy Kleymenov / PantherMedia /Scanpix

Woodsi advokaat Wang lisas, et ta klient saab süütuna trellide taga olemise eest 3 miljonit dollarit. Kuid Woods tahab kohtu kaudu saada Reno linnalt veel lisakahjutasu selle eest, et sealsed politseinikud vangistasid ta võltstõendite põhjal.

Woodsi lähedased sõnasid, et isegi kõige suurem rahasumma ei korva seda, et ta oli suure osa oma elust süütuna vangis, kuid ameeriklanna ise oma elu nii tumedates värvides ei näe. 

Nüüd Washingtoni osariigis Anacorteses elav Woods on USAs kõige kauem ebaõiglaselt vangis olnud naine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles