13 aastat uut plaati teinud bänd sai sellega lõpuks hakkama

Elu24
Copy
Ansambel Tool andis lõpuks välja uue plaadi.
Ansambel Tool andis lõpuks välja uue plaadi. Foto: Travis Shinn/Pressimaterjal

Ameerika rokkbänd Tool on uut albumit lubanud juba 13 aastat. Pärast lõputut edasilükkamist jõudis värske plaat lõpuks eile publikuni.

Rokkbänd Tool andis reedel välja uue stuudioalbumi «Fear Inoculum», mida võib vähemasti rokisõprade seas nimetada aasta oodatuimaks plaadiks. Albumit on oodatud aastaid ning sellest on kujunenud omaette nali, kuna lõpuks ei uskunud enam keegi, et plaat tegelikult kunagi valmis saab.

Dekaadi jagu kestnud spekulatsioonid ja ootuse lõpetas käesoleva aasta maikuu, mil laval vilkus kuupäev 30. august ning Tool esitas kaks uut lugu pealkirjadega «Descending» ja «Invincible».

Tool avaldas augusti algul oma varasema loomingu digitaalsete teenusepakkujate platvormidel ning teosed «Opiate», «Undertow», «Ænima», «Lateralus» ja «10,000 Days» kogusid 48 tunniga enam kui 20 miljonit kuulamist, saades viis esimest kohta iTunesi Top 10 albumitabelis.

23 aastat peale ilmumist jõudis album «Ænima» taas tabelisse Billboard Top 200, sel korral kohale number 10, «Lateralus» kohale 16, «10,000 Days» kohale 18 ja «Undertow» kohale 19.

Ansambel purustas samal nädalal veel rekordeid ja hõivas neli esimest positsiooni viiest ka Billboardi Hard Rock albumitabelis. Samuti hõivas Tool 15 kohta 25st Billboard Rock digitaalsete lugude tabelis.

Tool tuli kokku aastal 1990. Oma karjääri jooksul on bänd võitnud kolm Grammyt.

Uut albumit kuula SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles