Väidetavalt sõimas sekretär Trumpi tütart Tiffanyt paksuks ja selle tõttu sai kinga

Inna-Katrin Hein
Copy
Madeleine Westerhout mais 2019 Valge Maja aias
Madeleine Westerhout mais 2019 Valge Maja aias Foto: EPA/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi erasekretär Madeleine Westerhout pidi Valgest Majast 29. augustil päevapealt lahkuma, kuna ilmnes, et ta oli rääkinud ajakirjanikele nii Trumpide perekonna eraelu kui Valge Maja saladusi.

USA meedia teatel sai 28-aastane Westerhout Valges Majas sekretäriks 2017. aasta jaanuaris pärast seda, kui Trump asus presidendiametisse.

Enne seda oli ta 2016 Trumpi valmiskampaania assistent.

Senaator Michael McCaul ja Trumpi valimiskampaania assistent Madeleine Westerhout 2016
Senaator Michael McCaul ja Trumpi valimiskampaania assistent Madeleine Westerhout 2016 Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP/Scanpix

Trump sai augusti lõpul teada, et ta sekretär on ajakirjanikele rääkinud seda, mida rääkida ei oleks tohtinud ja ta otsustas sekretäri vallandada.

USA meedia andmetel oli Westerhout kohtunud ajakirjanikega augusti keskel New Jerseys Bedminsteris Embassy Suits hotellis mitteametlikul õhtusöögil ning ta oli kiidelnud, et Trump usaldab teda täielikult, isegi rohkem kui oma tütreid Ivankat ja Tiffanyt.

Westerhout vestles õhtusöögil Washington Posti esindaja Phil Ruckeri, Bloomsbergi Jennifer Jacobsi, Reutersi Steve Hollandi ja Wall Street Journali Andrew Restucciaga.

Pärast õhtusööki läks Westerhout  oma ööbimiskohta Marriotti hotelli. Selles hotellis ööbisid ka ajakirjanikud Rucker ja Holland.

Westerhout oli Bedminsteris koos president Trumpiga, kellel olid vabad päevad ja ta käis seal golfi mängimas.

Westerhout oli väidetavalt ajakirjanikele öelnud, et president ei soovi oma 25-aastase tütre Tiffanyga samale pildile jääda, kuna tütar on ülekaaluline.

Sekretär oli ajakirjanikele veel öelnud, et Tiffany on nii paksuks läinud, et Trump ei tunneks rahva seas oma tütart ära.

Tiffany Trump veebruaris 2019
Tiffany Trump veebruaris 2019 Foto: Astrid Stawiarz / AFP/Scanpix

CNNi andmetel oli Westerhout rääkinud Tiffanyst veel üsna halvasti ning maininud halvustaval toonil ka Trumpi 13-aastast poega Barronit. Westerhout oli soovitanud Tiffanyl kaalu alandada, enne kui oma presidendist isaga taas ühele pildile satub.

Westerhout ei pannud ajakirjanikega vesteldes tähele, et samal õhtusöögil oli ka Valge Maja pressiosakonna asejuht Hogan Gidley.

Westerhout ei avaldanud ajakirjanikele Trumpide ja Valge Maja saladusi siis, kui Gidley kohal oli, vaid selle 45 minuti jooksul, mil Gidley teleintervjuud andis.

Kohal olnud ajakirjanike sõnul võttis Westerhout paar drinki, jäi natuke purju ja ta keelepaelad läksid väga lahti.

Trump kommenteeris 31. augustil Twitteris lobamokast sekretäri apsakaid ning lisas, et Westerhout helistas talle ja palus juhtunu pärast vabandust.

Donald Trump
Donald Trump Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Trumpi sõnul ei ole Westerhout halb ega kättemaksuhimuline inimene, ta lihtsalt tegi vea ja Trump andestab talle.

«Ma armastan oma tütart Tiffanyt ja kõik on hästi,» kirjutas Trump oma tviidis.

Poliitikaekspertide arvates rikkus Westerhout 1939. aasta seadust, mis keelab kõrgetel riigiametnikel ametikohustuste täitmisel osaleda avalikult poliitilises tegevuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles