Tartu Kivilinna Gümnaasiumi suurshowl täitub kaks kümnendit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christmas Show 2010
Christmas Show 2010 Foto: Tartu Kivilinna Gümnaasium

Homme, 22. detsembril, etendub Tartu väikses Vanemuises juba 20ndat korda Tartu Kivilinna Gümnaasiumi Christmas Show.

Christmas Show näol on tegemist Tartu suurima üldhariduskooli järjepideva traditsiooniga, kus inglise keele süvaõpet juurutav keelekorpus terve kooli lõpuastme inglisekeelselt laval näitlema paneb.

Iga aastaga kasvanud show on Kivilinnas üks oodatumaid üritusi, sest see on aeg, mil klasside vahel tekib n-ö konkurents. Kuigi parimaid ei reastata, motiveerib juba Vanemuise laval esinemine õpilasi piisavalt, et kvaliteetse etenduse nimel vaeva näha.

«Selle show puhul ongi kõige positiivsemaks see, et läbi noortele palju põnevust pakkuva meetodi, õpitakse mitmeid olulisi oskusi, saadakse uusi teadmisi ning loomulikult praktiseeritakse oma võõrkeeleoskust, sest kogu show toimub inglise keeles,» rääkis kooli direktor Karin Lukk.

Igal aastal on show seadnud ette teema, millest lähtuvalt loovad noored oma maailma täis tegelasi nii meelelahutusmaailmast kui ka endi seast. Kohati paroodiahõngulisusest õhkav etenduste sari on noortele väga suur väljakutse.

«Christmas Show ettevalmistus kestab ligikaudu 3-4 kuud ning selle aja jooksul saadakse mitmeid kordi kokku, arutatakse, planeeritakse, harjutatakse, nii koolipäeva sees kui ka pärast tunde. Hea tulemus ei saabu üleöö, selle nimel tuleb vaeva näha,» kinnitab kooli direktor.

Christmas Show sai alguse kahe inglise keele õpetaja - Tiia Krassi ja Pauline Jenkinsi - ühisest mõttest ja teost pakkuda lastele uutmoodi inglise keele õppimise võimalust. Alustati üsna väikese etendusega, mis mahtus ühe koolitunni piiresse ja kus inglise keele süvaõppeklasside õpilased esitasid õpitud numbreid. Nüüdseks koosneb üritus 12 üsna mahukast etteastest ja õhtu jooksul käib laval enam kui 400 õpilast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles