Tšehhis sünnitas ajusurnud naine terve lapse

Inna-Katrin Hein
Copy
Vastsündinu. Pilt on illustreeriv
Vastsündinu. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Tšehhis sai rase naine aprillis insuldi ja ta viidi küll kiiresti helikopter-kiirabiga haiglasse, kuid arstid arvasid, et tema ja ta laps ei jää elama.

Kuid kõige kiuste sündis 27-aastasele ajusurnud naisele 15. augustil Brno ülikooli haiglas keisrilõike abil terve laps, kelle sünnikaal oli 2,13 kilogrammi ja pikkus 42 sentimeetrit, teatab msn.com. 

Arstid hoidsid 117 päeva ajusurnud ema keha elus, et laps saaks areneda ja peaaegu õigel ajal sündida. Brno ülikooli haigla teatel on see maailmas kõige pikaajalisem kunstlikult pikendatud rasedus.

Haigla ei avaldanud selle naise nime, kuid kinnitas, et ta oli haiglasse jõudes ajusurnud ja nad asusid ta lapse elu päästma.

Arstid tegid kõik, et ema organism jätkaks tööd kuni lapse sünnini, nad liigutasid ta keha, käsi ja jalgu, et simuleerida ema elusolekut.

Laps sündis 34. rasedusnädalal, sünnituse juures oli lapse isa ja veel paar pereliiget. Pärast lapse sündi sulgesid arstid pereliikmete nõusolekul naist elushoidnud aparaadid ja naine tunnistati ametlikult surnuks.

«Pere otsustas, et laps pidi ellu jääma ja me andsime endast kõik, et nii läheks. See oli väga ebatavaline juhtum, et last tervitasid ta pereliikmed, mitte ema,» sõnas Brno ülikooli haigla günekoloogiaosakonna juht Pavel Ventura.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles