Endine seltskonnaajakirjanik Inga Raitar soomustab maakodu «militaarse omavoli eest»

Elu24
Copy
Eestimaa Roheliste esinumber Kagu-Eestis on Inga Raitar.
Eestimaa Roheliste esinumber Kagu-Eestis on Inga Raitar. Foto: Arved Breidaks

Ajakirjanik ja suhtekorraldaja Inga Raitar lasi oma maakodu ustele ja akendele metallplaadid kinnitada ning avaldas Facebookis postituse, milles märkis, et kaitseb maja «militaarse omavoli» eest.

Facebookis avaldatud fotot kommenteeris Raitar järgnevalt: «Soomustan majaseinu. Kuigi elan mittesõdivas Euroopa Liidu riigis, pole mu eraomand kaitstud militaarse omavoli eest.»

Raitar kirjutab, et on sunnitud laskma oma maakodu seinte kaitseks metallplaadid kinnitada.

«Jah tõepoolest, sisemine saastatus saastab välist maailma. Tean, et kogu vägivald on pärit inimestes oleva emotsionaalse saasta hulgast, mida nad siis oma abitus soovis seda endas vähendada teiste peale välja valavad. Võtan vastutuse endast lähtuva ees. Aga ometi eeldan, et riik peaks vastutama ka oma kodanike eraomandi turvalisuse eest.»
 

Elu24 toimetus palus täpsustada, mida ta peab silmas postituses mainitud «militaarse omavoli all?» Raitar ütles, et ei saa rohkem kommentaare anda, sest on andnud selle kohta allkirja. 

Inga Raitari tütar Agni Raitar kommenteeris postitust omakorda nii: «Õunapuid on kahjuks raskem soomustada :(»

Teadaolevalt asub Raitari maakodu Võru vallas Nõnova külas. Samas lähedal asuvad ka kaitseväe harjutusalad – Nursipalu ning Tsiatsungõlmaa harjutusalal toimusid augusti lõpus ja septembri alguses õppused.

Nursipalus viidi 2. septembril läbi laskeharjutusi, kus kasutati käsitulirelvi ja tankitõrje granaadiheitjat. Raitari postitus ilmus järgmise päeva hommikul.

Tsiatsungõlmaa harjutusalal toimusid tegevused 1.–7. septembrini. Kaitseväe kodulehel oleva info järgi korraldati seal 2.–3. septembrini laskeharjutusi, mille käigus kasutati käsitulirelvi.

Kas maja soomustamise ja laskeharjutuste vahel on seos?

Kaitseväe pressiesindaja leitnant Taavi Laasiku ütles Elu24 päringu peale, et kuulis Raitari maakodu puudutavast loost alles Elu24-lt.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles