Kaks New Yorgi politseinikku seksisid kinnipeetuga, kuid mehi vägistamises süüdi ei mõistetud

Inna-Katrin Hein
Copy
New Yorgi politseinik. Pilt on illustreeriv
New Yorgi politseinik. Pilt on illustreeriv Foto: JEENAH MOON / REUTERS/Scanpix

Ameerika Ühendriikides New Yorgis pidasid politseinikud Eddie Martins ja Richard Hall 2017. aasta septembris kinni 18-aastase Anna Chambersi, kuna ta juurest leiti kanepit. 

Politseinikud lubasid naise vabastada, kui ta nendega seksib ja naine oli nõustunud, teatab bbc.com.

Käeraudades Chambers pandi auto tagaistmele ja mehed käisid ükshaaval temaga seksimas. Pärast seksi lasid korrakaitsjad naise vabaks ja ta narkokuritegu ei kantud registrisse.

New Yorgi politseiauto. Pilt on illustreeriv
New Yorgi politseiauto. Pilt on illustreeriv Foto: G. Ronald Lopez / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Chambers ei jätnud juhtumit nii, vaid läks haiglasse ja teatas, et ta vägistati. Ta tupest leiti spermat ning DNA-test näitas, et sperma oli pärit nii Martinsilt kui Hallilt.

Naine tegi politseile avalduse, et ta vägistati.

Martinsile ja Hallile esitati süüdistus vägistamises ja neil tuli politseist lahkuda.

Möödunud nädala neljapäeval, 29. augustil vabastas kohus mehed vägistamissüüdistusest, kuna ohvri väide ta vägistamise kohta oli kahtlane ja ta ei suutnud seda tõestada.  

Kohtuniku Danny Chuni sõnul ei olnud piisavalt tõendeid selle kohta, et politseiauto tagaistmel leidis vägistamine aset.

Prokurör nõudis politseinikele  1–3 aasta pikkust reaalset vangistust, kuid nad said viie aasta pikkuse tingimisi karistuse.

«See on ebaõiglane, et need kaks vägistajast politseinikku ei saanud vanglakaristust,» sõnas naise advokaat Michael David.

See juhtum tõi kaasa seaduse muutmise. Seni kehtinud seadus ei keelanud politseinikel kinnipeetuga seksida, kui see toimub mõlema osapoole nõusolekul.

Seadusemuudatus sätestab, et politseinikud ei tohi kinnipeetutega seksida ja kui nad seksivad, siis see on karistatav.

Martinsit ja Halli ei saanud karistada uue seaduse järgi, kuna see ei olnud nende karistuse määramise ajaks veel jõustunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles