Pildid ja video: 48-aastane mees tulistas ennast harpuuniga näkku, kuid jäi imekombel ellu

Elu24
Copy
Oda läbi pea. Pilt on illustratiivne.
Oda läbi pea. Pilt on illustratiivne. Foto: Scanpix / AP

Lõuna-Aafrika Vabariigist pärit kirikuõpetajaga juhtus akvalangiga ning harpuuniga kalastamisel friikõnnetus. Connie (48) lasi ennast kogemata harpuuniga ja nool läks läbi tema näo, kuid Connie jäi imekombel ellu, vahendab iol.co.za.

Pastor Connie on juba mitmeid aastaid innukas akvalangist. 30. augustil juhtus aga mehega friikõnnetus. Connie lasi endale kalastamise ajal harpuuniga näkku, kuid pääses imekombell õnnetusest eluga.

«Ma panin korraks oma harpuuni maha, et võrgukive korjata. Järsku tuli suur laine, ning ma proovisin harpuuni uuesti kätte võtta, aga see läks lahti ja ma lasin noole endale näkku,» kirjeldas Connie juhtunut haiglavoodist. 

Connie'l jäi mulje, justkui oleks keegi teda näkku löönud. «Proovisin oma pead liigutada, aga ei saanud, ning siis sain aru, et noole pärast,» meenutab Connie hetke pärast õnnetust. Mehel õnnestus ise püsti tõusta ja tema ainus mõte oli, et ta teadvust ei kaotaks. «Karjusin inimestele, et nad tuleks mulle appi, kui ma kalda poole kõndisin,» lisas Connie. 

Randa jõudes tormasid Connie'le appi kalamehed. «Nad olid fantastilised. Neil õnnestus mind lühikese aja jooksul aidata,» rääkis mees kalameestest, kellel õnnestus nool, vaatamata Connie valusale seisundile, enne kiirabi saabumist lühemaks lõigata.

Noole eemaldamiseks kulus 45 minutit, kirurgi sõnul oli selle eemaldamine Connie näost lihtne ülesanne, ning operatsioon möödus ilma tõsiste tüsistusteta.

«Tal väga vedas,» lisas arst, kelle sõnul ei tabanud  ühtegi eluliselt olulist osa tema näost. Connie ise usub, et tema pääsemine oli «ime».

Haiglavoodist tegi Connie ka video, kus tänas heade soovide eest. Ta lisas, et arstid tegid hea töö ning tema taastumine läheb hästi. «Kõik on hästi! Ma taastun,» kinnitas Connie isiklikus pöördumises ja lisas, et ei jõua ära oodata, millal kõiki tuttavaid näeb.

Connie kirjutati haiglast välja esmaspäeval. Õnnelikult lõppenud õnnetusest on tehtud ka paar pilti, mis võivad olla häirivad. Neid näed SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles