Pildid ja video: kiremise eest kohtusse antud kukk sai võidu

Inna-Katrin Hein
Copy

Prantsusmaa läänerannikul Atlandi ookeanis asuval Oléroni saarel Saint-Pierre-d’Oléronis elav kukk Maurice anti pideva kiremise eest kohtusse.

Rochefort’i kohus langetas täna, 5. septembril otsuse, et kukk Maurice’il ei saa kiremist ära keelata, kuna see on ta väljendusviis ja tal on õigus ka edaspidi kireda, teatab afp.com.

Corinne Fesseau' oma kuke Maurice'iga
Corinne Fesseau' oma kuke Maurice'iga Foto: REGIS DUVIGNAU / REUTERS

Kukk Maurice’i omanik Corinne Fesseau’ kinnitas, et kohtu otsusega on ta lemmikul õigus kiremist jätkata.

Kuke ja Fesseau advokaat Julien Papineu’ teatas, et see oli suur võit.

Prantslanna Corinne Fesseau' kukk Maurice anti kiremise eest kohtusse, kuid kohus otsustas, et kukk tohib edasi kireda. Advokaat Julien Papineau' teatas meediale kuke võidust
Prantslanna Corinne Fesseau' kukk Maurice anti kiremise eest kohtusse, kuid kohus otsustas, et kukk tohib edasi kireda. Advokaat Julien Papineau' teatas meediale kuke võidust Foto: Reuters/ScanPix

Tants kukk Maurice’i ümber sai alguse kaks aastat tagasi, kui saarele kolis pensionile jäänud teadlastepaar.

Neid hakkasid häirima uue ümbruskonna helid nagu kirikukellade helin, lehmade ammumine, rohutirtsude siristamine ja põllutöömasinate põrisemine, kuid ka lõhnad, eelkõige sõnnikulõhn.

Kuid eelkõige käis neile närvidele nende naabrinaise Corinne Fesseau’ kukk Maurice, kes hakkas kirema juba kell 4 varahommikul.

Nad nõudsid, et naaber oma kuke vaikima sunniks, talle lõpu teeks või ära annaks.

See paar pöördus ka kohalike võimuesindajate poole, et nad kukeomanikku mõjutaks, kuid see ei andnud tulemusi.

Kukke vihakav paar läks lõpuks kohtusse, kus nad võitu ei saanud. Nad peavad kohtu otsuse kohaselt maksma Fesseau’le ta kuke kiusamise ja maine kahjustamise eest 1000 eurot kahjutasu ja tasuma ka kohtukulud.

Enne kohut astusid kukk Maurice’i kaitseks välja kohalikud elanikud, kellest 120 000 inimest andis allkirja petitsioonile, millega nõuti kuke rahule jätmist.

Kukk Maurice'i toetav T-särk
Kukk Maurice'i toetav T-särk Foto: Regis Duvignau / Reuters/Scanpix

Kohalike sõnul oleks pidanud linnast maale kolinud paar arvestama sellega, et seal on maale omased helid ja hääled, neid nautima ja mitte nende üle kaeblema.  

Kukk Maurice’i juhtum käivitas Prantsusmaal arutleu, kas tuleks kehtestada seadus, mis kaitseks maapiirkondade elustiili.

Maurice’i võit võib sillutada võiduteed Prantsusmaa edelaosa Landesi piirkonna partidele, kes on samuti kohtusse kaevatud.

Seal on käimas kohtulahing pardikasvataja ja ta naabrite vahel, kellele ei meeldi partide prääksumine ja nende lõhn.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles