Trumpil tekkis Twitteris kuulsustepaariga vanglareformi teemal «sõda»

Inna-Katrin Hein
Copy
Chrissy Teigen ja John Legend 24. veebruaril 2019 Vanity Fair Oscari peol
Chrissy Teigen ja John Legend 24. veebruaril 2019 Vanity Fair Oscari peol Foto: Birdie Thompson/ADM/Capital Pictures / BT/ADM/Scanpix

Ameerika Ühendriikide presidendil Donald Trumpil tekkis Twitteris «sõda» modelli ja saatejuhi Chrissy Teigeni ja ta abikaasa, muusik John Legendiga.

Trumpi sõnul võttis see kuulsustepaar temalt kogu kriminaalõiguse- ja vanglareformi au, teatab dailymail.co.uk.

Legend oli 8. septembril külaliseks kanali NBC Nightly News saates, mida juhtis Lester Holt ning kus oli juttu kriminaalõigusest ja vanglareformist.

John Legend 14. märtsil 2019 iHeartRadio Music Awards galal
John Legend 14. märtsil 2019 iHeartRadio Music Awards galal Foto: imageSPACE/MPI/Capital Pictures / IS/MPI/Scanpix

Legend kutsuti saatesse, kuna ta on organisatsiooni Free America asutaja. See organisatsioon tegeleb vangide õiguste küsimuste ja vange puudutavate seadustega. 

Trump nägi seda saadet ja teatas hiljem Twitteris, et muusik Legendi jutt seal oli igav ja asjakohatu.

Modell Chrissy Teigen asus oma mehe kaitsele ja kirjutas Twitteris Trumpile, et president on loll ja asjatundmatu.

Trump ei jätnud vastulööki andmata ja nimetas Teigenit «ropu suuga eideks» ja «mõrraks».

Legend omakorda kirjutas, et Trump «röögib» Twitteris, kuna ta abikaasa Melania Trump vist ei kiida teda piisavalt.

Trump teatas, et selle reformi teemal võtavad sõna inimesed, kes ei tea sellest midagi ega suuda seda ka ellu viia.

Donald Trump 5. septembril 2019 Valges Majas Presidendi Vabadusmedalite tseremoonial
Donald Trump 5. septembril 2019 Valges Majas Presidendi Vabadusmedalite tseremoonial Foto: Alex Brandon / AP/Scanpix

USA presidendi teatel tahavad Legend ja Teigen kirjutada kriminaalõigus- ja vanglareformi algatamise ja läbiviimise enda nimele, röövides temalt kogu au.

«Mina olin see, kes reformimise dokumentidele allkirja andis ja mitte keegi teine. Vabariiklased on selle reformi au ära teeninud. Nüüd näen, et on inimesi, kes tahavad selle au enda nimele kirjutada. Need on igav muusik ja ta ropu suuga naine, kuid ma ei näinud neid, kui oli vaja selle abi seadusemuudatuse kehtestamiseks. Saatejuht Lester Holt ei maininud kordagi mind, president Trumpi ega vabariiklasi,» kirjutas Donald Trump oma tviidis.

«Kujutage ette, et olete president ja vaatate pühapäeva õhtul saadet lootes, et seal keegi kiidab teid. Melania, palun kiida oma meest. USA vajab sind, Melania. Ah jaa, ma unustasin, et Melanial on teised huvid, näiteks Kanada peaminister Justin Trudeau’,» oli muusik Legend irooniline.

Legend pani foto, millel on näha Melania Trumpi andmas 25. augustil Prantsusmaal Biarritzis toimunud G7 riikide tippkohtumisel musi Justin Trudeau'le.

Justin Trudeau suudlemas Prantsusmaal Biarritzis G7 tippkohtumisel Melania Trumpi. Melania hoiab samal ajal oma mehe Donald Trumpi käest kinni
Justin Trudeau suudlemas Prantsusmaal Biarritzis G7 tippkohtumisel Melania Trumpi. Melania hoiab samal ajal oma mehe Donald Trumpi käest kinni Foto: Sean Kilpatrick / AP/Scanpix

Teigen on olnud aastaid Trumpi karm kriitik, jälgides pidevalt kinnisvaraärimehest presidendiks saanud Trumpi postitusi.

Teigen lisas Twitteri vaidlusse pildi endast ja nende pere koerast Lunast. Ta tekst oli, et Trump võib nimetada teda ükskõik, milliste sõnadega, kuid ta koera mitte.

«Mina võin olla bitch, kuid seda ei saa olla minu koer, kes on isane,» teatas modellist saatejuht.

Chrissy Teigen juunis 2019
Chrissy Teigen juunis 2019 Foto: Faye Sadou/ADM/Capital Pictures / FS/ADM/Scanpix

President Trump viitas oma säutsudes kriminaalõiguse reformidele, eelkõige First Step Actile (Esimese Sammu Seadusele), mille Kongress eelmisel aastal vastu võttis.

See seadus võimaldab kohtunikel narkokurjategijatele õiglasemat karistust määrata ja aidata neil pärast karistuse kandmist taas ühiskonna kasulikuks liikmeks saada.  

Uus seadus võimaldas selle aasta juulis vabastada USA vanglatest 3100 kinnipeetavat, kes paistsid silma oma hea käitumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles