Mida ütles Elvis Presley biitlitele nende ainsal kohtumisel?

Inna-Katrin Hein
Copy
Elvis Presley 1965. aastal
Elvis Presley 1965. aastal Foto: CAP/MFS / Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

Ameeriklasest rock’n’roll'i kuningas Elvis Presley ja briti kuulsa ansambli The Beatles liikmed kohtusid ainsal korral 1965. aasta augustis Presley Beverly Hillsi kodus.

1960. aastatel levisid jutud, et Preseley on biitlite peale kade, kuna pidas neid endast edukamaks ja kuulsamaks, kirjutab msn.com. 

Biitlite ja rock’n’roll'i kuninga kohtumise korraldas Presley mänedžer Tom Parker ja sõber Jerry Schilling. Nende mälestuste järgi algas see kohtumine piinliku vaikusega.

Schllingi sõnul oli ta üllatunud, et Presley kutsus inglastest muusikud oma koju, sest tavaliselt ta konkurentideks peetuid sinna ei kutsunud.

«Oli aasta 1965 ja ansambel The Beatles oli oma kuulsuse tipul. Presley tahtis oma silmaga näha, mis mehed need on,» meenutas sõber.

Sõber jätkas, et Elvis ning John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr ja George Harrison istusid Presley elutoas ja inglased olid nagu suu peale kukkunud ega osanud midagi öelda.

Biitlid vasakult: Ringo Starr, John Lennon, Paul McCartney ja George Harrison oktoobris 1965, kui nad said kuninganna Elizabeth II Briti impeeriumi medali albumi «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band» eest
Biitlid vasakult: Ringo Starr, John Lennon, Paul McCartney ja George Harrison oktoobris 1965, kui nad said kuninganna Elizabeth II Briti impeeriumi medali albumi «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band» eest Foto: / AP/Scanpix

«Presley lõhkus vaikuse ja viskas nalja, et kui ta külalised midagi ei ütle ja istuvad diivanil vaid teda imetledes, siis ta läheb magama. Biitlid puhkesid naerma ja sellega oli nende kohmetus kadunud,» meenutas Schilling.

Sõbra sõnul oli tegemist eraviisilise kohtumisega ja selle tõttu ei ole sellest mitte ühtegi fotot ega lindistust ning nad ei laulnud koos.

Jerry Schillingi sõnul olid biitlid Elvis Presley külalisteks kolm päeva.

Elvis Presley 1950. aastate fotol
Elvis Presley 1950. aastate fotol Foto: Archive / ARPL / HIP / TopFoto/Scanpix

«John Lennon tunnistas Presleyle, et ta kuulas teismelisena Presley palasid ja oli tema muusikast vaimustunud. Samuti üritas ta endale sellist põskhabet kasvatada, nagu oli Presleyl ja selle tõttu visati ta koolist välja,» meenutas sellel kohtumisel olnud Schilling.

Jerry Schilling oli Elvis Presley sõber alates ta karjääri algusest 1954. aastal, kuni ta surmani 1977.

Schilling oli 12-aastane, kui ta esmakordselt 1954. aastal kohtus 19-aastase Presleyga, kes kutsus ta Ameerika jalgpalli vaatama.

«See juhtus üks päev enne seda, kui ilmus Presley singel «That’s All Right, Mama», millest sai kohe hitt. Minust sai tema sõber ja usaldusalune. Kui ta hakkas tegema filme, olin tema assistent,» meenutas Schilling.

Schilling oli hiljem mitme tuntud ansambli ja ka Presley tütre Lisa Marie mänedžer.

77-aastane Schilling on Presley lese, 74-aastase Priscilla Presley sõber.

Elvis, Priscilla ja nende tütar Lisa Marie Presley 1968
Elvis, Priscilla ja nende tütar Lisa Marie Presley 1968 Foto: Pop / ©2001 Credit:Topham Picturepoint/Scanpix

Nad korraldavad selle aasta lõpul Elvis Presley mälestuskontsertturnee, kus Briti kuninglik filharmooniaorkester koos mitme tuntud lauljaga kannab ette Presley palasid.

Lisaks räägivad Schilling ja Presley lesk oma mälestustest ning näitavad fotosid ja filmikatkendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles