Michael Schumacher on väidetavalt salaravil Pariisi haiglas (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Michael Schumacher 2006 Itaalias Madonna di Campiglios mäesuusatamas
Michael Schumacher 2006 Itaalias Madonna di Campiglios mäesuusatamas Foto: imago sportfotodienst / imago/Andreas Beil/Scanpix

Seitsmekordne vormel-1 maailmameister, 2013 mäesuusaõnnetuses raskelt vigastada saanud sakslane Michael Schumacher on Prantsuse meedia andmetel salaravil Pariisi Pompidou haiglas.

Väidetavalt saab ta seal tüvirakuravi, mida teeb tuntud kirurg Philippe Menache, teatavad AFP ja Le Parisien.

Prantsuse meditsiiniekspertide teatel aitab tüvirakuravi kaitsta organismi põletike eest.

Schumacherile seda ravi tegevat kirurgi Menache’i tuntakse eelkõige rakuravist, mille abil ravitakse südamepuudulikkust.

Pompidou haigla ei ole Schumacheri väidetavat ravi kommenteerinud, teatades vaid, et neil ei ole õigus patsientide ja raviga seotud andmeid avalikustada. 

Väidetavalt käis Schumacher Pariisi haiglas ka selle aasta kevadel ravil.

Jaanuaris 50-aastaseks saanud Schumacher sai 29. detsembril 2013 Prantsusmaal Méribelis mäesuusatades raskelt vigastada, kukkudes peaga vastu kaljut.

Vormel-1 piloot viidi Grenoble’i haiglasse, kus ta pandi kunstlikult tekitatud koomasse, milles ta oli kuni 16. juunini 2014.

Edasi viidi ta Šveitsi Lausanne’i haiglasse ning alates 9. septembrist 2014 on ta olnud kodusel ravil, kus ta eest hoolitseb 15-liikmeline arstide ja õdede meeskond.

Schumacheri perekond ei ole aastate jooksul just palju infot ta seisundi kohta avaldanud.

Michael Schumacheri abikaasa Corinna Schumacher teatas jaanuaris 2019, et ta mees on parimate raviarstide kätes.

Michael Schumacher ja Jean Todt 2006 Itaalias Monzas
Michael Schumacher ja Jean Todt 2006 Itaalias Monzas Foto: Luca Bruno / AP/Scanpix

Selle aasta kevadel avaldas Ferrari endine boss Jean Dodt, et käis Schumacheril ta Šveitsi kodus külas. Schumacher suudab iseseisvalt istuda ja ta saab ta ümber toimuvast aru ning nad vaatasid vormel-1 ühte etappi televiisorist koos.

«Mul ei ole kombeks udujuttu ajada ja olen oma väljaütlemistes ettevaatlik, kuid mis puudutab Schumacherit, siis see vastab tõele. Ta ei ole alla andnud ja võitleb oma terveks saamise eest,» sõnas Todt.

Todti teatel on Schumacheril seni rääkimisega raskusi.

Michael Schumacher 2004
Michael Schumacher 2004 Foto: / imago/HochZwei/Scanpix

Aastatel 2004–2008 Ferrari tegevjuhiks olnud Todt on alates 2009. aasta oktoobrist Rahvusvahelise Autoföderatsiooni FIA president.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles