Pildid ja video: Austraalias kahtlustatakse teismelisi maastikupõlengute süütamises

Inna-Katrin Hein
Copy

Austraalia võimude teatel lahvatasid Queenslandis ulatuslikud maastikupõlengud, mille tekkimises kahtlustatakse teismelisi.

Queenslandi politseijuhi Katarina Carrolli teatel said nad andmed, et vähemalt kaheksa põlengut võisid tekkida «laste mängimise tagajärjel», teatab cnn.com.

Queenslandis ja New South Walesis tuleb igal aastal ette maastikupõlenguid, kuid selles kahes osariigis nüüd möllavad rohem kui 130 põlengut võisid alguse saada inimtegevuse tagajärjel.

Queenslandi osariigi peaministri kohusetäitja Jackie Tradi teatel tegelevad sealsed tuletõrjujad 80 põlenguga, New South Walesis on 52 maastikupõlengut.

Austraalias Queenslandis ja New South Walesis on maastikupõlengud
Austraalias Queenslandis ja New South Walesis on maastikupõlengud Foto: EPA/Scanpix

Politsei teatel jõudsid nad 12-aastase poisini, kes sõitis rulapargis rulaga, kuid ta tegi ka tuld, mille tagajärjel rulapargi ümbrus süttis. Põlengus hävines samuti selle lähedal olnud hoone.

Politsei lisas, et on veel kaks 14-aastast tüdrukut, keda kahtlustatakse põlengu tekkega seotuses. 

Queenslandis Peregian Beachis tuli põlengu tõttu evakueerida 400 inimest, kes paigutati evakuatsioonikeskustesse. Päästjate teatel tuli levib ja seega võidaks ohupiirkondadest veel inimesi evakueerida.

Tuletõrjeinspektori Andrew Sturgessi andmetel olid Queenslandis viimati nii ulatuslikud põlengud umbes 130 aastat tagasi.

Tules hävis ka matkajate seas populaarne Queenslandi majutuspaik Binna Burra Lodge ja telkimispaik. 

Tule levikule on aidanud kaasa tugev tuul ja keskmisest kõrgemad temperatuurid.

Austraalia asub lõunapoolkeral ja seal on praegu varakevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles