Taavi Rõivas: praegune valitsus tahab Tallinna–Tartu maantee laiendamisega uute valimisteni oodata (1)

Elu24
Copy
Taavi Rõivas.
Taavi Rõivas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Endine peaminister Taavi Rõivas tõlgendas majandus- ja taristuminister Taavi Aasa öeldut Tartu–Tallinna maantee laiendamise kohta, nii et valitsus ei soovi seda teha, kuna tahavad uute valimistega nii plusspunkte võita.

Riigikogu liige Aivar Sõerd küsis tänases infotunnis majandus- ja taristuminister Taavi Aasalt Tallinna–Tartu maantee neljarajaliseks ehitamise kohta.

Minister Aas vastas, et Tallinna–Tartu maanteel on projekteerimisel või ettevalmistamisel Mäeküla ümbersõit ja Põltsamaa ümbersõit. Praeguste plaanide kohaselt jätkub neljarajaliste teelõikude ehitus aastal 2023–2024, kirjutas Postimees.

Taavi Rõivas leiab, et maantee laiendamine tol ajal on tingitud 2023. aasta valimistega, kus praegune valitsus tahab rahvalt plusspunkte teenida.

Ta kirjutas Facebooki: «Pigemini ütles Aas, et enne 2023 ei tule mingeid uusi neljarajalisi. 2023 on teadupärast valimised, seega saime ametlikult kinnitust, et see valitsus uusi neljarajalisi teid ei raja ning rahandusministri maailmaavastuslik PPP-jutt on lihtsalt väike silmapete.»

«Muuhulgas andis Aas infotunnis mõista, et peale 2016 (ehk viimase kahe valitsuse ajal) ei ole meetritki uusi neljarajalisi teid projekteeritud. Ilma projektita ei ehita tänapäeval kuurigi, põhimaanteedest rääkimata,» lisas Rõivas. 

Siis tegi Taavi Rõivas ise ettepaneku, kuidas jõuda selleni, et vähemasti järgmine valitsuski saaks uusi teid ehitada:

1. Eraldada 2020. aasta eelarves raha ca 100 km uue tee projekteerimiseks ning trassi alla jäävate maade kokkuostuks

2. Alustada ettevalmistustöödega kohe

3. Esitada reaalne analüüs erinevate rahastusviiside plussidest ja miinustest. Eelarvereeglite petmine ei ole seejuures plussi väärt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles