Itaalia moeässasid vaimustas Eesti kunstitudengite looming

Elu24
Copy

Eesti Kunstiakadeemias käinud Itaalia moeajakirjanike delegatsiooni vaimustas moeosakonna viimase kahe aasta looming. Mõjukate moeblogijate kõrval olid esindatud ajakirjanikud väljaannetest Elle, Vanity Fair, Marie Claire, Glamour ja Vogue Talents.

Külalised said ülevaate EKA sellekevadistest kollektsioonidest, milles provokatiivseid katsetusi nii kudumite, plastiku, helkuri kui ka 3D prinditud tikandite ja kasvatatud kristallidega.

Ajakirjanikud olid põnevil materjalieksperimentidest, mis pakkusid elevust kogu visiidi vältel, näiteks valgust peegeldavate materjalide kasutus. Elava diskussiooni kutsus esile Kadi Adrikorni skulpturaalsete peakatete funktsionaalsus, mis tekitas ajakirjanikes soovi neid proovida.

Elu24 küsis EKA professorilt ja moeosakonna juhatajalt Piret Puppartilt kommentaari visiidi eesmärgi kohta.

«Meie eesmärk luua sidemeid ja õppejõudude vahetus tulevasteks workshoppideks sai täidetud» vastas Puppart

Visiidi käigus tutvusid ajakirjanikud lähemalt nimekate Eesti brändidega Lilli Jahilo, Marit Ilison, Kriss Soonik, August, Guild, Tanel Veenre Jewellery jt.

Ürituse eestvedajaks oli Eesti esimene moeagentuur Fashionavant, mille eesmärgiks on pakkuda alustavatele või juba tegutsevatele moebrändidele nõustamist ja toetustegevusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles