Pildid ja video: Hispaania «külm tilk» on inimeste kannatuse proovile pannud

Inna-Katrin Hein
Copy

Vahemere äärde jäävas Hispaania kaguosas Valencias, Alicantes, Murcias ja Almeiras on sellel nädalal olnud torm ja paduvihm, mis on tekitanud üleujutusi.

Valencias ja veel mitmes paigas on veevool viinud autosid kaasa ja seal on elu kaotanud vähemalt kaks inimest, teateid on ka kannatada saanud hoonetest, edastab afp.com.

Hispaania kaguosas Alicantes tulvavette jäänud autod
Hispaania kaguosas Alicantes tulvavette jäänud autod Foto: EPA/Scanpix

Võimud andsid ohuhoiatuse juba enne tormi saabumist ja soovitasid inimestel, kellel võimalik ohutusse paika minna. Tormi tõttu on koolid ja lasteaiad suletud ning palju lende on ära jäänud.

Ilm on pannud proovile nii kohalike kui turistide kannatuse ning seisanud elu.

Piirkonnas olnud turistid on ilmalõksus, kuna lennukid ei lenda kuni ilm paraneb. Sealsetes lennujaamades on tuhandeid inimesi, kes ootavad kojulendu.

Hispaania meteoroloogide teatel võib karm ilm kesta selle nädala lõpuni ja oodata on veel paduvihma, mille tõttu võib üleujutatud ala suureneda.

Meteoroloogid selgitasid, et septembri alguse torm on tingitud «külma tilga» ilmastikunähtusest, kus sooja õhuga ümbritsetud külm õhk jääb ringlema kilomeetrite kõrgusele, põhjustades piirkonnas ebastabiilset ilma.

See ilmastikunähtus mõjutab Hispaania kaguosas üsna suurt ala.

Torm Hispaania kaguosas Valencias
Torm Hispaania kaguosas Valencias Foto: EPA/Scanpix

Meteoroloogide teatel on selle kese Hispaaniast lõunas, mõjutades ka Kanaari saarte ja Põhja-Aafrika ilma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles