Teismeline neiu ei saa ülekaalu tõttu õiget koolivormi kanda

Elu24
Copy
Ülekaaluline neiu. Pilt on illustratiivne.
Ülekaaluline neiu. Pilt on illustratiivne. Foto: Caro / Anke Teschner / Caro / Anke Teschner

Inglismaal elav 14-aastane neiu ei saa ülekaalu tõttu õiget koolivormi kanda. Kuna kooli eeskirjad näevad ette kõikidelt õpilastelt samasuguse koolivormi kandmist, siis ei saa neiu koos teistega õppida.

14-aastane Kada Jones käib Farehamis asuvas Portchester kogukonna koolis. Ta on oma ülekaalu tõttu sunnitud koolivormis juures kandma teistsugust seelikut. Kuna ta rikub sellega kooli eeskirju, mis reguleerivad õpilaste riietust, siis peab ta teistest eraldi õppima.

Neiu ise väidab, et ta kandis eelmisel aastal sama seelikut, kuid siis ei öelnud keegi midagi.

Kadal on nüüd valida: kas ta jätkab teistest eraldi õppimist või õpib kodus.

Terve olukord on neius tekitanud sünge meeleolu. «Ma olen viimased viis päeva nutnud. Ma ei saa aru, ma ei ole midagi valesti teinud,» ütles ta.

«Inimesed pannakse isolatsiooni, kui nad teevad midagi valesti. Nad kohtlevad mind nagu ma ei oleks inimene. Ma ei taha muud, kui koolis käia,» kurtis neiu.

Kada ema Carleen on nüüd kooli peale vihane. «Kui ta (Kada) käiks riides nagu punkar, siis ma saaksin aru, aga see seelik on koolivormile sarnane ning sellel pole häda midagi,» ütles ema.

Koolidirektor Richard Carlyle sõnas, et Kada seelik on vale pikkusega ja valest materjalist. Ta lisas, et kõikidele õpilastele kehtivad vormi osas samasugused reeglid, kuid kool püüab omaltpoolt leida olukorrale lahenduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles