Pärast orkaan Doriani «saba» saabub Põhja-Euroopasse «suvi»

Inna-Katrin Hein
Copy
Päikeseline mets
Päikeseline mets Foto: Pexels / CC0 Licence

Norra ilmaportaali yr.no andmetel mõjutab veel sellel nädalal Põhja-Euroopas ilma Atlandi ookeanil augustil lõpul tekkinud orkaan Doriani «saba», kuid nädala lõpul hakkab ilm paranema ja temperatuurid tõusevad, kuna Põhja-Aafrikast saabub soe õhumass.

Briti, Rootsi ja Soome meteoroloogide teatel võib temperatuur kerkida üle 20 kraadi. Osa meteorolooge on siiski skeptilised, kuna nende arvates võib soe õhk Põhja-Euroopa suunas liikudes jahtuda ja erilist temperatuuritõusu oodata ei ole.

Eesti riikliku ilmateenistuse andmetel on väga jahe veel 20. septembril, mil temperatuur langeb öisel ajal nulli ja päevasel ajal on umbes 10 kraadi. Lisaks vihmale võib siis sadada ka lörtsi ja lund. 

Ilmaportaali accuweather.com andmetel jõuab soe esmalt Lääne-Euroopasse, paar päeva hiljem ka Ida-ja Põhja-Euroopasse, kus hiljemalt 22. septembril peaks olema 18 kraadi sooja. Ilm peaks soojenema nii Norras, Rootsis, Soomes, Eestis kui ka Lätis ja Leedus. 

Termomeetrid, millest vasak näitab külma ja parem sooja
Termomeetrid, millest vasak näitab külma ja parem sooja Foto: Kirill Kirsanov / PantherMedia /Scanpix

Sama portaali ennustuse kohaselt peaksid soojad ilmad kestma vähemalt 29. septembrini, kuid vahepeal võib tulla vihma.

Accuweather.com lubab Põhja-Euroopasse uut soojalainet oktoobri keskpaigaks ning siis peaks olema oktoobri kohta väga soe ja keskmisest rohkem päikeselisi päevi. Lubatakse pikka ja sooja sügist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles