Pildid ja video: vähi seljatanud ameeriklanna ületas edasi-tagasi ujudes La Manche'i väina neli korda (1)

Inna-Katrin Hein
Copy

Rinnavähist jagu saanud ameeriklanna Sarah Thomas on maailmas esimene inimene, kes ujus üle La Manche’i väina neli korda järjest.

Coloradost pärit naine alustas pikka ujumist 15. septembril ja lõpetas 17. septembril, ujudes koku 54 tundi, teatab bbc.com.

37-aastane ameeriklanna pidi ujuma 128 kilomeetrit, kuid võimsate hoovuste tõttu ujus ta üle 200 kilomeetri. Veetemperatuur oli 18 kraadi.

Ameeriklanna Sarah Thomas ujus neli korda järjest üle La Manche'i väina
Ameeriklanna Sarah Thomas ujus neli korda järjest üle La Manche'i väina Foto: HO / AFP/Scanpix

Kogenud avaveeujujal Thomasel tuli sellel teekonnal rinda pista mitmete raskustega, tal läks lainetuse tõttu pidevalt soolast vett kurku ja ta näole maandus meduus, kes teda kõrvetas.

Thomast abistas teekonna läbimisel saatepaat, millest ta sai jõudu kosutavat valgujooki, kus oli ka kofeiini ja teisi kasulikke aineid.

Thomas sõnas pärast teekonna lõpetamist Doveris, et tal olid väga head abilised, ilma kelleta ei oleks ta pikka ujumist suutnud läbida. Naine tunnistas, et neli korda üle La Manche’i ujumine oli raske ja ta on väga väsinud.

Thomase ema Becky Baxter andis BBCle intervjuu, milles sõnas, et ta on jälginud oma tütre ujumisi mitmes maailma paigas, kuid üle La Manch’i ujumine oli üks ohtlikemaid.

2018 sai Thomas veel rinnavähiravi, kuid ujumine aitas seda ravi tal paremini taluda ja tervist parandada. Selle aasta alguses teatasid arstid, et ta on terveks saanud.

Thomas läks pärast La Manche’i väina pingutust puhkama Folkestoni lähedasse majja, mida tema, ta pere ja abilised Inglismaal olemise ajal üürivad.

Thomas läbis oma esimese avaveeujumise 2007, ta ujus esmakordselt üle La Manche’i 2012 ja teisel korral 2016.

Eelmine La Manche’i ületusrekord oli kolm korda ja seda on ujunud neli avaveeujujat.

Videot vaata siit. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles