Suur galerii: vaata, millised Eesti staarid käisid prügis sobramas

Elu24
Copy

Eesti seltskonnategelased viidi täna hommikul Jõelähtme prügilasse, kus tutvuti erinevate jäätmete käitlemise võimalustega. Vaata galeriid, kas tunned ära millised kuulsused ennast kiivrite all ja prillide taga varjavad?

Täna varahommikul võis Jõelähtme prügilas näha harukordset pilti, kui territooriumile saabus bussitäis Eesti seltskonnategelasi. Kohal olid mitmed lauljad, näitlejad ja suunamudijad, kellele on keskkonnateadlikus südamelähedaseks teemaks. Üritus toimus sel nädalavahetusel aset võtva Maailmakoristuspäeva raames.

Prügilas ootasid staare ees prügila meeskond, kellega koos võeti suund prügimägede suunas. Meelelahutajatele tutvustati biojäätmete ja segaolmejäätmete käitlemist, räägiti liigiti kogumise tähtsusest ja selgitati alternatiivkütuste tootmise mõju keskkonnale. 

Ekskursioonist võtsid osa Lenna, Ott Lepland, Kristel Aaslaid, Noëp, Evelin Võigemast, Lenna, Saara Pius, Victoria Villig jt.

Maailmakoristuspäev, mille eesmärgiks on ajendada inimesi prügi koristama ja oma tarbimisharjumusi muutma, toimub sellel laupäeval 21. septembril. 

Kohal oli ka maailmakoristuspäeva saadik Kristel Aaslaid, kelle sõnul tuleks inimestel hakata vähehaaval oma harjumusi muutma. «Siis need ökoloogilised jalajäljed jäävad siin maailmas väiksemaks. Meil ei ole vaja käputäit inimesi, kes teevad täiuslikult jäätmekäitlust ja kes suudavad 0-raiskamist (0-waste) teha perfektselt. Meil on vaja miljoneid inimesi, kes teevad seda ebatäiuslikult, aga jätkusuutlikult,» tõdeb Aaslaid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles