Saksa kohus langetas tähtsa otsuse pohmelli kohta (1)

Elu24
Copy
Peavalu peale joomingut. Pilt on illustreeriv.
Peavalu peale joomingut. Pilt on illustreeriv. Foto: Andriy Popov/PantherMedia / Andriy Popov/Scanpix

Frankfurti Maini kõrgem piirkondlik kohus avaldas täna uue otsuse, mille kohaselt kuulub pohmelus nüüd haiguse alla, vahendab thelocal.de

Tundub, et kohtuotsus on vastu võetud õigel ajal, sest Münchenis käin praegu legendaarne Oktoberfesti õllefestival, kus õlu voolab ojadena ja nii mõnigi külastaja leiab end pohmelust ravimas. 

Juhtum jõudis Frankfurdi kohtunike ette, kui hagejad väitsid, et üks saksa firma müüb pohmelli ennetavaid ja ravivaid napse ja veega segatavaid joogipulbreid. Seaduse silmis esitas ettevõte oma toodete omaduste kohta ebaseaduslikke tervisealaseid väiteid.

Saksa kohus otsustas, et kuna Kater (saksa keeles - pohmell) on haigus, ei saa toidukäitlemisettevõte väita, et on leidnud viisi, kuidas pohmelli ravida. 

«Toiduaine kohta esitatav teave ei saa omistada mingeid omadusi inimese haiguse ennetamiseks, raviks või parandamiseks ega ka jätta muljet sellisest omadusest,» oli kirjas kõrgema piirkonnakohtu otsuses.

«Haiguse alla tuleks lugeda isegi keha kõige väiksemad või ajutised häireid, mis segavad keha normaalset seisundit või tegevust nagu näiteks väsimus, iiveldus ja peavalud,» teatab väljaanne. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles