Liza Lind reageerib pisarsilmi Greta Thunbergi kõnele: see planeet on meie ainus kodu (7)

Elu24
Copy
Liza Lind on planeedi pärast mures.
Liza Lind on planeedi pärast mures. Foto: Kuvatõmmis Instagrami storyst

Inimesed üle maailma valutavad südant kliimamuutuste ja planeedi tuleviku pärast. Nende seas ka Eesti maailmarändur ja suunamudija Liza Lind, kes murest lausa nutma puhkes.

16-aastane Rootsi aktivist Greta Thunberg pragas eilsel ÜRO kliimatippkohtumisel riikide juhtidega, et nad pole suutnud kasvuhoonegaaside heidet piirata ning süüdistas neid tema põlvkonna reetmises, vahendab Postimees.

Video Thunbergi pöördumisest viis Liza Linnu pisarateni. «Päris pisarad minu silmis. Kurbusepisarad, kuid ka rõõmupisarad, sest kuni on selliseid inimesi (nagu Thunberg – toim), on ka lootust,» kirjutas 22-aastane instastaar.

Lind selgitas, et kuigi esmaspäevad pole kunagi ta lemmikud, ajas ta nutma «mahasalgamine, jama seadusandlus ja asjatundmatu suhtumine isikliku rahalise kasu nimel».

Thunberg, kellest on saanud riikide kliimategevusetuse vastu võitleva noorteliikumise nägu, ütles esmaspäevasel kohtumisel, et oleme massilise väljasuremise alguses, kuid ainus, millest riigijuhid räägivad, on raha ja «muinasjutud igavesest majanduskasvust». «Kuidas te julgete?!» kõlas noore rootslanna sõnum.

Sama kordas ka Liza Lind. «Ma ei taha midagi rohkem, kui seda, et mu õed-vennad ja ühel päeval lapsed saaksid nautida sel planeedil elamist sama palju, kui olen nautinud mina. See on meie kodu... meie ainus kodu. Ometi kohtleme seda nii hooletult,» kirjutas instakaunitar.

Maailmarändur Lind jagas Instagrami story's pilte, kus nimetas oma koduks nii Eestit, Tuneesiat, Sri Lankat kui ka Islandit. Eestlanna, kelle tegevusi jälgib Instagramis üle 36 000 kasutaja, on külastanud 48 riiki.

«Teeme valikuid, mis kindlustavad, et me pole viimased, kes saavad seda imetabast paika koduks kutsuda!» kutsus instakaunitar inimesi üles muutustele.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles