Briti sõjaväepolitsei on lahendamas ligi 40 aasta tagust lapseröövi müsteeriumi

Elu24
Copy
2-aastane Katrice Lee läks kaduma 1981. aastal Saksamaal.
2-aastane Katrice Lee läks kaduma 1981. aastal Saksamaal. Foto: SWNS.com/Scanpix

Suurbritannias arreteeriti isik, keda kahtlustatakse kaheaastase tüdruku röövimises aastal 1981, vahendab The Sun.

Katrice Lee läks kaduma oma sünnipäeval ligi 40 aastat tagasi Saksamaal, kus tüdruku isa sõdurina teenis. Katrice oli kadumise hetkel Paderborni linnaosa kaupluses, kus ema Sharon ostis tütrele sünnipäeva puhul maiustusi.

«Pidin krõpse ostma, kuid mulle tuli see alles siis meelde, kui kassa juurde jõudsime,» meenutab Katrice'i ema Sharon oma tütre kadumise päeva. «Panin ta kassa juurde maha ja palusin oma õde lapsel silm peal hoida. Läksin krõpsude järele ja mul läks umbes 40 sekundit, maksimaalselt minut.» Kassa juurde naastes oli aga Katrice kadunud ja naise õde arvas, et laps oli läinud emaga kaasa.

«Ta oli sekunditega kadunud. Elan justkui õudusunenäos, millest ma kunagi ei ärka,» lisas Sharon.

Ligi 40 aastat pärast Katrice'i kadumist võttis sõjaväepolitsei Suurbritannias Swindonis vahi alla isiku, keda kahtlustatakse tüdruku röövimises. Pealnägijate sõnul kaevati üles kahtlusaluse hoov, kust leiti must pakk. «See nägi välja nagu mingi kott,» lisas üks kahtlusaluse naabritest.

Arreteerimist kinnitas ka sõjaväepolitsei esindaja, kes lisas: «Tegu on poolelioleva juurdlusega, mida me ei saa pikemalt kommenteerida.» 

«Me tahame vastuseid, oleme põrgust läbi käinud ligi 40 aastat,» kommenteeris kaduma läinud tüdruku isa Richard (69) kahtlustatava arreteerimist. «See toob muidugi kõik tagasi,» lisas Richard nukralt, kuid täpsustas: «Tahame õnnelikku lõppu, nagu kõik kadunud laste vanemad, aga see ei pruugi nii minna. Me lihtsalt loodame, et saame vastuseid.»

Briti sõjaväepolitsei kaheaastase Katrice'i röövimises kahtlustatava maja ees.
Briti sõjaväepolitsei kaheaastase Katrice'i röövimises kahtlustatava maja ees. Foto:  SWNS/Scanpix

Saksamaa politsei arvas 1981. aastal ekslikult, et Katrice läks omapäi uitama ning uppus Lippe jões, mis oli tollal üle ujutatud. Sukeldujad otsisid tüdrukut jõe põhjast tulutult ning lahendamata juhtumi menetlemine lõpetati taas. 

2000. aastal hakati juhtumit taas uurima ning Katrice'i kadumisega seoses arreteeriti endine sõdur. Mehele süüdistust ei esitatud ning kolm aastat hiljem menetlemine lõpetati.

Siis 2012. aastal otsustas sõjaväepolitsei Katrice'i kadumist uurida uue nurga alt. Loodeti, et tänu uuele DNA-tehnoloogiale on tüdruku kadumisele leida võimalik lahendus. 2017. aastal kajastati Katrice'i juhtumit ka briti tõsielusaates, kus keskenduti rohelise auto omanikule, keda pealtnägijate tunnistuste põhjal oli märgatud koos Katrice'ile sarnaneva tüdrukuga.

Politsei ei ole välistanud, et Katrice võib olla elus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles