Kas teadsid? «Rannavalve» kaunitaride seast leiame ka Eesti juurtega filmitähe!

Elu24
Copy

Kui mõelda Hollywoodi staaridele, kelle juured ulatuvad Eestisse, tuleb muidugi kohe silme ette Ameerika iludus Mena Suvari. Kuid kas teadsid, et ka juubelit pidava menusarja «Rannavalve» trikootüdrukul Erika Eleniakil (49) on seos Eestiga?

Ameerikas sündinud Eleniaki ja Eesti seos on märkimisväärne, sest näitlejanna vanaema oli eestlane ning ema eesti ja saksa päritolu. 

2016. aasta aprillis meenutas Eleniak sotsiaalmeedias oma Eestist pärit vanaema armsa pildiga. «Rõõmus tänulik-meenutus neljapäeval. (Minu eesti vanaema pani meile pärast vanni alati rätid pähe.) Igatsen sind,» kirjutas Eleniak südamlikus Twitteri postituses.

Selle postituse all saatis näitlejannale tervitusi ka eestlane, kes tundis huvi, kas Eleniak on Eestit külastanud. «Veel mitte,» vastas näitlejanna pärast kaasmaalase tervitamist.

Erika Eleniak 1993. aasta filmis «Matsid Beverly Hillsis».
Erika Eleniak 1993. aasta filmis «Matsid Beverly Hillsis». Foto: 20TH CENT FOX / Ronald Grant Arc/Scanpix

Eleniak alustas näitlemist 10-aastaselt ja tema esimene filmiroll oli Oscari võitja Steven Spielbergi 1982. aasta filmis «E.T. - sõber kaugelt». Eleniaki rolli nimeks märgiti «ilus tüdruk».

Vaatamata sellele, et Eleniak alustas näitlemist varajases eas, soovis naise ema tütrele normaalselt lapsepõlve. Sellepärast võttis noor Eleniak aastas vastu ainult mõned rollid ja käis tavakoolis kuni keskkooli lõpetamiseni.

1989. aasta juulis oli Eleniak ajakirja Playboy kaante vahel. 

Eleniak sai endale rolli «Rannavalves» vahetult pärast lõputunnistuse saamist 1989. aastal ning kehastas Shauni McClaini tegelaskuju esimeses kahes hooajas. Eleniak otsustas menusarjast lahkuda, et pühenduda rohkem oma filmikarjäärile.

«Mulle meeldis näitlemine juba varakult, ja mulle meeldisid rollid, mis tähendasid mulle palju, ning «Rannavalve» tähendas palju,» on Eleniak öelnud.

90ndatel mängis Eleniak sellistes filmides nagu «Tule all: Surmalaev», «Matsid Beverly Hillsis» ja «Chasers».

1998 - 1999 oli Eleniak abielus personaaltreeneriga Philip Goglia, kuid alates 2001. aastast on tema elukaaslaseks Roch Daigle. 2006. aastal sai tollal 37-aastane näitleja esimest korda emaks.

Erika Eleniak Saksamaal koomiksikonverentsil 2018. aastal.
Erika Eleniak Saksamaal koomiksikonverentsil 2018. aastal. Foto: imago/Future Image/Scanpix

Eleniak tähistas paar päeva tagasi «Rannavalve» 30. aastapäeva ja võttis osa ametlikust üritusest. «Tollal oli telesarjad loodud väga reeglipõhiselt, aga aastatega kõik arenes. Inimesed arenesid, «Rannavalve» arenes, ja sellest sai midagi enneolematut,» rääkis Eleniak punasel vaibal sarja edust. «Meie järgi on värvile nimi antud, «Rannavalve punane», mis on erakordne,» jätkas näitlejanna.

Lõpetuseks meenutas Eleniak menusarja klassikalist jooksutehnikat. «Aegluubis jooksmisel on teatud kunst, sa pead nägema välja sportlik, kuid sa ei tohi liiga kiiresti joosta. See ei olnud kerge.»

Kahe päeva pärast, 29. septembril, tähistab Eleniak oma 50. juubelit.

Paljudele on arvatavasti kõige tuntum eestlane Hollywoodis «Tabamata ilu» («Amerikan Beauty») staar Mena Suvari (40). Staari isa oli eestlane, kelle perekonnanimeks oli Süvari. «Olen uhke, et olen eestlane,» kommenteeris Suvari oma päritolu 2008. aasta intervjuus.

Mena Suvari 1999. aastal.
Mena Suvari 1999. aastal. Foto: imago stock&people / imago/United Archives/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles