GALERII: vaata, kes saabusid Saku Suurhalli kossulegend Mürka viimasele lahingule

Elu24
Copy

Eesti kossulegend Martin Müürsepp peab täna Saku Suurhallis sõprade seltsis oma viimase lahingu.

Täna on seni ainsa NBAs mänginud eesti korvpalluri Martin Müürsepa 45. sünnipäev. Selle puhul korraldatakse mäng «Mürka viimane lahing», kuhu on saabumas eduka mängumehe omaaegseid võistluskaaslasi üle maailma. Samuti vaatavad Mürka viimast lahingut pealt talle tähtsad treenerid ja muidugi ka kossumehe fännid. Müürsepa unelmate meeskond läheb vastu Tallinna Kalevile.

Otseülekannet, mis algab kell 18.45, näed SIIT.

Müürsepp sündis 26. septembril 1974. aastal. Tema korvpallikarjäär algas 1990. aastal Tallinna Kalevis, lisaks mängis korvpallur 90ndatel ka Rootsis ning Iisrealis. 

1996. – 1998. aastal kuulus Müürsepp Miami Heati ja Dallas Mavericksi ridadesse. Mürka tegi oma rekordilise punktimängu NBAs 5. märstil 1998. aastal. Dallas Mavericksi ja Los Angeles Clippersi vahelises mängus teenis kossulegend 23 punkti, võttis kaheksa lauapalli ja andis kolm resultatiivset söötu. Dallas võitis mängu 119:109.

Pärast NBA karjääri mängis Müürsepp enne Eestisse naasmist nii Euroopas, Venemaal kui ka Austraalias. Aga siis hoidis 2007. aastal saadud vigastus meest palliplatsilt eemal kuni kaks aastat.

2010. aastast on Müürsepp olnud abitreeneri rollis. Selle aasta jaanuaris tegi aga Müürsepp debüüdi peatreenerina, juhendades Tallinna Kalev/TLÜ meeskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles