«Elu keset linna» näitleja kasutas oma naise peal USA luure piinamisvõtteid (3)

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
«Elu keset linna». Näitleja Daniel Sepp mängis sarjas Kaarli nimelist tegelast.
«Elu keset linna». Näitleja Daniel Sepp mängis sarjas Kaarli nimelist tegelast. Foto: Jelena Rudi

Teismeeas poliitikas kaasa löönud ja 2012. aastal telesarja «Elu keset linna» mängima valitud Daniel Sepp mõisteti 19. augustil Tartu maakohtus süüdi elukaaslase kallal jõhkrutsemises.

Tartu maakohtu kohtulahendist selgub, et 26-aastane Sepp kasutas 2018. aasta septembrist kuni tänavu maikuuni oma elukaaslase peal järjepidevalt ja julmalt füüsilist ja vaimset vägivalda.

Kohtulahendis on kirjeldatud intsidenti, kus Sepp surus magamistoas jõuga oma elukaaslasele padja näkku ja lämmatas teda nii tugevalt, et kui naine läks pärast jooma, siis vesi kurgust alla ei läinud.

Eelmise aasta 10. oktoobril pani Sepp padjale ümber kilekoti ja surus padja taas elukaaslasele näkku. Kannatanu nutu ja palumise peale mees ei reageerinud. Vähem kui nädal hiljem surus Sepp naise jõuga voodisse, istus talle peale ja hakkas teda kägistama. Seejärel toppis ta naisele teki kurku ja poos teda hommikumantli vööga.

Teisel korral, samuti vaid mõni päev hiljem, surus Sepp elukaaslase põrandale ja pani jala ta kõrile. Seejärel lasi ta naisel püsti tõusta ja lõi teda näkku.

Mullu novembris tiris Sepp naise juukseidpidi vannituppa, kattis ta näo rätikuga ja hakkas rätiku peale vett laskma. Naine ei saanud korralikult hingata ja kartis oma elu pärast. Sama võtet kasutas USA luureagentuur CIA terroriorganisatsiooni Al-Qaeda liikmete peal, kuid selle kasutamine keelati ära, kuna oli liiga julm.

2009. aastal tegi 16-aastane noor keskerakondlane Daniel Sepp (paremal) eksperimenti, kus liikus nädal aega ringi ratastoolis.
2009. aastal tegi 16-aastane noor keskerakondlane Daniel Sepp (paremal) eksperimenti, kus liikus nädal aega ringi ratastoolis. Foto: Priit Simson/Postimees

Veel on kirjeldatud intsidente, kus Sepp lõi naist kõhtu, põlvega näkku, hammustas põsest, peksis autos vastu käetuge, ähvardas uputamise ja tapmisega ning piinas, kuni naine teadvuse kaotas. Kui ta tuli teadvusele tagasi, küsis Sepp: «Noh, tulid teadvusele tagasi? Väga hea, siis jätkame!» ning lõi naist vähemalt kaks korda lahtise käega näkku.

Kõige selle eest sai Sepp kolm aastat ja kuus kuud vangistust, millest reaalsele ärakandmisele läks 4 kuud ja 15 päeva. Endisele elukaaslasele kunagine noornäitleja enam läheneda ei tohi.

Sepp: olin vaimselt ja füüsiliselt vägivaldne

Laupäeva hommikul teatas Sepp Facebookis, et võtab kõik süüdistused omaks.

«Oma möödunud suhtes olin ma vägivaldne. Ma olen pöördumatult teinud haiget inimesele, keda ma – nii uskumatu, kui see ka ei ole –, armastasin,» kirjutas Sepp.

«Ma olin vaimselt ja füüsiliselt vägivaldne, mind peeti kinni ning paigutati mõneks ajaks Tartu vanglasse. Hiljem Tallinna vanglasse. Ma ei otsi ühtegi vabandust, ma tean, et ma olen selle ära teeninud,» lisas ta.

Sepp lubas, et jutustab lähinädalate jooksul oma loo, lootuses, et keegi saab sellest abi. «Aidata neid, kes on täna vägivaldses suhtes ning on kas vägivallatsejad või nende ohvrid. Tänu psühholoogide ja psühhiaatri abile olen ma palju enda kohta teada saanud. Mul on pikk töö veel endaga ees. Minu käitumisele ei ole ühtegi vabandust,» kirjutas mees.

Sepp palus abivajajatel helistada ohvriabisse ja palus tehtu eest vabandust. «Ma mitte ainult ei teinud tohutult haiget pika aja vältel inimesele, kes oli minujaoks terve maailm, vaid vedasin alt ka oma peret, sõpru ning inimesi, kes on mulle kunagi käe sirutanud.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles