Galerii: Moulin Rouge'i kabaree ja selle paljastavad kostüümid järgivad traditsiooni juba 130 aastat

Elu24
Copy

Moulin Rouge on glamuurne ja särav meelelahutusasutus, kus Pariisi südames saab näha kabareesõud, mida naudib aastas üle 600 000 pealtvaataja. Sel nädalal tähistab legendaarne kabaree oma 130. aastapäeva!

Foto Moulin Rouge'ist on tehtud 1890. aastal, kaks aastat pärast kabaree avamist. Selle katusel on näha tuuleveskit, mis on kujunenud kabaree üheks äratuntavaks sümboliks.
Foto Moulin Rouge'ist on tehtud 1890. aastal, kaks aastat pärast kabaree avamist. Selle katusel on näha tuuleveskit, mis on kujunenud kabaree üheks äratuntavaks sümboliks. Foto: akg-images / Scanpix

Moulin Rouge on üks vanimatest Prantsusmaa pealinna kabareedest, mis asutati 1889. aastal. Sealt on alguse saanud kankaani tantsimine ning Moulin Rouge on olnud inspiratsiooniks 12 filmile. Sellest viimane on 2001. aasta Baz Luhrmanni samanimeline muusikal, mille peaosades mängisid Nicole Kidman ja Ewan McGregor. 

Kaader 2001. aasta filmist «Moulin Rouge!», mis võitis kaks Oscarit. 
Kaader 2001. aasta filmist «Moulin Rouge!», mis võitis kaks Oscarit. Foto: Rights Managed / BAZMARK / Ronald Grant Archive /

1915. aastal hävis Moulin Rouge tulekahjus täielikult, kuid 1921. aastaks ehitati uus hoone ja kabaree taasavati. Daily Maili teatel võtavad praegu igaõhtustest sõudest osa 60 tantsijat ja lisaks veel 20 artisti. Iga sõu ajal läheb käiku 1000 kostüümi, mida valmistatakse spetsiaalselt Moulin Rouge'i jaoks.

Iga tantsija peab sõu jooksul tegema 10 kuni 15 kostüümivahetust. Artistil on üheks kostüümivahetuseks aega 90 sekundit, enne kui ta peab lavale naasma.

Moulin Rouge'i laval on esinenud mitmed tuntud artistid, nagu näiteks Luis Mariano, Line Renaud ja ka Frank Sinatra. Foto pärineb aastast 1960.
Moulin Rouge'i laval on esinenud mitmed tuntud artistid, nagu näiteks Luis Mariano, Line Renaud ja ka Frank Sinatra. Foto pärineb aastast 1960. Foto: imago images / serienlicht / Scanpix

Sajad tuhanded pealtvaatajad joovad meelelahutusliku kabareed nautides aastas ära üle 250 000 pudeli šampanjat.

Olgugi et kriitikud on kritiseerinud kabaree etteasteid, mis on paljastavate kostüümide tõttu seksistlikud, järgib Moulin Rouge siiski viimased 130 aastat traditsiooni.

Väiksemale grupile mõeldud pilet glamuursele kabaree-etendusele maksab 129 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles